Ceketi çıkartıp kolları sıvadı! Gökçe ilk konuşmasını yaptı

Resmi olmayan sonuçlara göre Derince Belediye Başkanı seçilen CHP’li Avukat Sertif Gökçe, Denizciler Caddesi üzerinde bulunan seçim koordinasyon merkezi önünde kutlama yapan vatandaşlara seslendi. İlk konuşmasını yapan Gökçe, 5 sene önce seçmenlerine verdiği sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Artık Derince, insanların mutlu olduğu, gençlerin sosyalleşebildiği, kadınların iş gücüne katıldığı, özel gereksinimli çocuklarımızın evlerinde tıkılıp kalmadığı, emeklilerimizin ev ile kahve arasında zaman geçirmediği, mutlu insanların yaşadığı bir kent olacak. Bunu hep birlikte yapacağız, sizlerle birlikte yapacağız. Artık ranta, talana ve betona son veriyoruz arkadaşlar. İçinde halkın olmadığı hiçbir projeyi yaratmayacağız” dedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre Derince Belediye Başkanı seçilen CHP’li Avukat Sertif Gökçe, Denizciler Caddesi üzerinde bulunan seçim koordinasyon merkezi önünde kutlama yapan vatandaşlara seslendi. Seçim koordinasyon merkezine geldiğinde büyük bir coşku ile karşılanan Gökçe, eşi Avukat Sibel Gökçe ile birlikte vatandaşları selamladı. Konuşmasına başlamadan önce vatandaşlardan gelen yoğun istek üzerine Gökçe, ceketini çıkararak gömleğinin kollarını sıvadı. Kutlamalara katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Gökçe, “Değerli komşularım, biz sizinle bu yolculuğa dün çıkmadık. Tam 5 sene önce çıkmıştık. O zaman size bir sözüm vardı. O zaman da çok çalışmış, çok şey başarmıştık ama az farkla da olsa seçimi kazanamamıştık. Milletimizin gönlünü kazanmıştık. Derince halkını kazanmıştık, gönül bağı oluşturmuştuk” dedi.

"Sözümü tuttuğum için çok mutluyum"

Gökçe, “O gece hiç unutamayacağım bir geceydi. Yine 31 Mart gecesiydi, saat 9 buçuktu. Seçimleri önde götürüyorduk. Saat 10’da sonuçlar değişmişti. Yine böyle bir topluluğa konuşma yapmıştım. Ama en çok beni üzen şey o gece herkes ağlamıştı. Ben bunu unutamadım. 75 yaşındaki teyzemin, 80 yaşındaki amcamın gözyaşları rüyalarıma girdi 5 yıl boyunca. Onlara söz verdim. Sizin bu gözyaşlarınız 5 yıl sonra sevinç gözyaşları olacak demiştim. 5 yıl sonra size verdiğim bu sözü tuttuğum için gerçekten mutluyum ve gururluyum. Yaşlı bir amca şunu demişti; ‘Oğlum orada CHP’li bir belediye olsun. 29 Ekim’leri güzel kutla başka bir şey istemiyorum’ demişti. Tek üzüntüm 5 sene boyunca geçen süreçte aramızdan ayrılanlar oldu, onlar bu zaferi göremedi. Allah onlara rahmet eylesin” dedi.

"İnsanların mutu yaşadığı bir kendi hep birlikte inşa edeceğiz"

Sözlerini sürdüren Gökçe, “Biz bu yola çıkarken Derince Belediyesini, yani 143 bin kişinin belediyesini 50 kişinin rantına, mutlu bir azınlığın elinden alıp halka teslim edeceğiz demiştik. Biz halkçı belediye dedikçe onlar kudurdular. Biz halk dedikçe onlar saldırdılar. Biz projelerimizi açıkladıkça onlar gazete alıp sattılar. Ama Derince halkı bize inandı, projelerimize inandı. Artık bunların 30 yıllık iktidarından bıktı usandı. Bunların o yalanları ve attığı iftiraların hiçbiri tutmadı. Derince halkı ile aramızda kurulan bu gönül köprüsü zaferle taçlandı. 1 Nisan’dan itibaren artık Türkiye’nin en kötü yönetilen belediyesi değil Türkiye’nin sosyal ilkelerinin, sosyal demokrat ilkelerinin en iyi uygulandığı, insanların mutu yaşadığı bir kendi hep birlikte inşa edeceğiz. Artık Derince’nin sahili, Derince Belediyesi’nin havuzu, bütün sosyal tesisleri bir avuç insanın değil bütün Derince halkının olacak. Biz Derince halkı olarak eğlenmeyi, gülmeyi mutlu olmayı unuttuk. Bize mutlu olmayı bile yasakladılar. Artık Derince mutlu bir kent olacak” dedi.

"En iyi proje içinde halkın olduğu projedir"

Son olarak Gökçe, “Gerçekten işimiz çok zor. 30 sene içinde taş üstüne taş koymadılar. Biz bu 30 yılın tamamını 5 yılda halledeceğiz. Artık Derince, insanların mutlu olduğu, gençlerin sosyalleşebildiği, kadınların iş gücüne katıldığı, özel gereksinimli çocuklarımızın evlerinde tıkılıp kalmadığı, emeklilerimizin ev ile kahve arasında zaman geçirmediği, mutlu insanların yaşadığı bir kent olacak. Bunu hep birlikte yapacağız, sizlerle birlikte yapacağız. Artık ranta, talana ve betona son veriyoruz arkadaşlar. İçinde halkın olmadığı hiçbir projeyi yaratmayacağız. Ne mutlu bana ki Derince halkının neredeyse yüzde 70’i ile ya ismen ya da şahsen tanışıyorum. Bu da işimi çok kolaylaştıracak. En iyi proje içinde halkın olduğu projedir. Bu süreçte bizlere çok kişinin katkısı oldu. Bu yolda bizimle yürüyen, zaferimizde yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber