Cemil Yaman’dan çok önemli açıklamalar: Tahir başkanın başaramadığı tek şey! Fikri Işık duayen bir isim! Bende kendimi çok başarılı bir belediye başkanı olarak görüyordum…

AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Cemil Yaman, Nokta Gazetesine yaptığı ziyarette çok önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Cemil Yaman, önceki gün Nokta Gazetesini ziyaret etti. Ziyarette çok önemli konulara değinen Cemil Yaman, belediye başkanı olduğu dönemde kendisini çok başarılı gördüğünü, ancak yeniden aday gösterilmediğini hatırlattı. Öte yandan Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın başarısız olduğu tek alanı açıkladı. Yaman, Büyükakın’ın aday gösterilmeyeceği senaryoyu ise, “Macera olur” olarak yorumladı.

TEBRİK ETTİ

İşte AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Cemil Yaman’ın o açıklamaları: “Siyasi partiler kanununa göre dönemsel olarak kongreler yapılması lazım. Genel seçim sonrasında olağanüstü bir kongre kararı aldık ve olağanüstü kongrede de kısmi bir değişim oldu.. Bu arada Sayın Cumhurbaşkanımıza kabinesine, seçimden sonra büyük kongreden sonra da yönetim kadrosuna MKYK ve MYK’ya seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

"HALK NOTU VERİYOR"

Büyük kongreden sonra on üç arkadaşımız yerel yönetimler başkanlığındaki görevimizin başındayız. Seçimlerde halk seçilmişlerin karnesini hazırlıyor. Ve notunu veriyor. AK Parti değişim ve dönüşümünün en çok yaşandığı siyasi partilerden biridir. Kadroların sürekli yenilenir. Ve bu yenileme bize güç getirir. Bizde küslük, dargınlık olmaz. Parlamentoda şu anda bu geçen seçimde parlamentoda AK Parti grubunun yüzde altmış beşi, yüzde altmış yedisi değişti. Yeni arkadaşlar geldiler. Ama eski arkadaşlarımızla bir yere gitmediler.

"ÜÇ DÖNEM KURALINA TAKILAN BAŞKANLAR OLABİLİR"

Geçen dönem milletvekilimiz olan İlyas Şeker'i bu dönem MKYK'da yer alıyor. İlyas abi çok tecrübeli. Eee yılların siyasetçisidir. Türkiye'ye aziz milletimize burada hizmet edecek. Dolayısıyla da yaklaşan yerel seçimlerde de AK Parti'nin belediye başkanlarımızın bir kısmı üst dönem kuralına takılabilir.

"EN İYİSİ OLDUĞUM İÇİN DEĞİL"

Yine belediye başkanları için doğal değişim olabilir, halkın talepleri olabilir. Bizim olmazsa olmazımız insan. Bizim siyaset yapmamızdaki temel amaç aziz milletimizin hayat standartlarını yükseltmek ve Türkiye'yi hak ettiği yere taşımaktı. Bunun için de gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Örneğin ben AK Parti Kocaeli teşkilatlarının en iyisi olduğum için milletvekili olmadım. Bizim işin adı nasip.. Bizim teşkilatlarımızla çok daha iyi, benden daha iyi bu işi yapacak arkadaşlarımız var.

"FİKRİ IŞIK TÜRK SİYASETİN DUAYENLERİNDEN"

Türk siyasetinin Kocaeli ve Türkiye'de duayenlerinden biridir Fikri Işık. Sayın Bakanımız çok donanımlıdır. Gerçekten AK Parti siyasi anlayışını bilen, medeniyetimizi yüklemiş olduğu sorumluluğun farkında olan, iyi bir devlet adamı, iyi bir siyasetçi, iyi bir kaptandı. İşte üç dönem kuralından dolayı Sayın Bakanımız aday olmadı. Ama Sayın Bakan Biz abilik yapmaya devam ediyor. İlyas Şeker ağabeyimiz de keza öyle” dedi.

"HÜLAGÜ VE TİPİOĞLU’NUN PERFORMANSI"

Yeni seçilen milletvekilleri Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve Veysel Tipioğlu ile ilgili de görüşlerini paylaşan Cemil Yaman, “Şimdi bu yeni dönemde siyaset dışında iki arkadaşımız, milletvekili oldular. Birisi yılların eğitimcisi. Toplumun içinden, bilimin içinden, hayatın her kademesinden geçmiş bir isim Rektör hocamız Sadettin Hülagü. Kendisi aynı zaman asker kökenli rektör beyin asker kökenli olduğunu çok kimse bilmez. Kendi alanında, sağlık alanında Türkiye'nin enlerinden biridir. Sekiz yıl burada rektörlük yapmış Kocaeli'de. Kocaeli'ni şehri çok iyi bilen, çok iyi tanıyan siyaset dışında gelmesine rağmen şu anda gerçekten beklediğimizden çok, çok iyi sahada, çok da ilgi görüyor.

"ÇOK BAŞARILI OLACAK"

Yine il emniyet müdürlüğümüzü yapan arkadaşımız Veysel Bey, otuz beş yılını bu milletin güvenliğine, bu milletin daha güzel huzur içinde yatmasını adamış il emniyet müdürümüz milletvekili oldu, saha performansı inanılmaz güzel. Seçim kampanyası boyunca da seçimden sonra da sürekli sahada, sürekli halkın içinde. Güvenlik ve istihbarat komisyon başkanı oldu. Bu da Kocaeli adına bizim adımıza, çok güzel bir şey oldu. Ben sayın vekilimin de çok başarılı olacağına inanıyorum. Bu millete çok iyi hizmetlerin hizmetleri dokundu ve bundan sonra da dokunacağına inanıyorum.

"KOCAELİ PARMAKLA GÖSTERİLİYOR"

Bizim diğer dört arkadaşımız bizim yani üç senedir beraber yol yürüyoruz. Kocaeli genel merkezde ve Ankara'da parlamentoda parmakla gösteriliyor. Kocaeli milletvekillerinin uyum hep konuşuluyor. Öteden beri hep öyledir ama. Bir müthiş bir uyum vardır. Birbirimizin önüne geçme gayretimiz yok. Birbirimizi daha çok yüceltiriz. İşte Sezer Hanım, tek kadın milletvekilimiz. Çok başarılı işlere imza atıyor. Onun dışında Sami Bey çok birikimli bir arkadaş. Mehmet Akif bey bana göre Türk siyasi hayatının şu anda olmazsa olmazlarından biri olarak görüyorum ve çok genç, gelecek vaat ediyor, çok iyi yetiştirmiş. Yani ekibimiz çok iyi. Hep birlikte mücadele ediyoruz.

"İNSAN ODAKLI BELEDİYECİLİK"

Kocaeli’deki belediyelerimiz çok başarılı işler yapıyorlar. Kocaeli, AK Parti belediyecilik anlayışının Recep Tayyip Erdoğan belediyecilik anlayışını çok güzel uygulandığı bir şeydir. Gerçekten işte 2004’ten bu yana bu şehrin yerel yönetimlerin yerelde biz yönetiyoruz. Çok güzel işler yaptık. Körfez’de bırak denize girmeyi kenarına geçilmez bir Körfez vardı. Bugün yaşanabilir hale getirdik. Sanayi atıklarının yüzde doksan dokuz nokta dokuzu arıtılıyor. Şehrimize kültür merkezleri, sosyal donatı alanları, yollarıyla, altyapısıyla gerçekten belediyecilikte yapılması gereken tüm işleri yaptık. Ama asıl yapmamız gereken gönül belediyeciliğinde; gerek İbrahim ab, gerek geçmiş dönemdeki belediye başkanlarımız nsan odaklı insana dokunan gönül belediyeciliği yaptılar.

"ORKESTRA ŞEFİ"

Şu anda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Başkan çok başarılı bir belediye başkanı. Modern bir belediye başkanı. İşin hem teorisi hem pratiğini bilen bir belediye başkanı. Sahadan geliyor.İşi belediyecilik, mesleği de o. İyi bir eğitimci, iyi bir orkestra şefi. Zaten belediye başkanları orkestra şefleridirler. Önemli olan bu takımı iyi yönetebilmek. Ben bana göre takımında, Kocaeli'de Tahir Başkan'ı İbrahim başkandan aldığı bayrağı devam ettiriyor.

"BAŞKA BİRİ MACERA OLUR"

Tahir başkanın yerine başka bir isim aramak macera olur yani. Ha değişim olur mu? Siyasettir bu. Ama ben sayın başkanın büyük ihtimalle devam edeceğine inanıyorum. Kendisi istediği sürece de bu millete hizmet etmeye devam edeceğini düşünüyorum. Çok güzel işler yapıyor. Fakat Tahir başkanın yapamadığı bir şey var. Reklam yapmıyor. Şu anda Kocaeli'nin on iki ilçesinin tamamında Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu muhteşem işler var.

"BÜYÜKAKIN’IN BAŞARAMADIĞI TEK İŞ..."

İzmit'te bizim yaptığımız hizmetleri Büyükşehir Belediye Başkanımız anlatma gereği duymuyor. Reklama para harcamıyor. Hizmet ediyor.. Şimdi gezin yürüyüş yolunu İzmit'te Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin çok şeyini göremezsin. İzmit Belediyesi'nin şeylerini görürsünüz. Her buldukları boş yere kendi isimlerini yazıyorlar.

İSTANBUL KARŞILAŞTIRMASI

Bakın iddia ediyorum, Türkiye'de ana muhalefet partili büyükşehir belediyelerinin toplamını ve toplamından daha fazla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hizmet üretmiştir. Ama lansmanı mesela İstanbul Büyükşehir Belediyesi beklenen İstanbul depremine bütçeden ayırdığı pay 500 Milyon TL, reklama ayırdığı bütçe 2 Milyar TL. Ve geçen yıl depreme ayırdığı bütçenin yüzde 54’ünü kullanıyor. Reklamı ayırdığı bütçenin yüzde 118’ini kullanıyor. Bizim belediyelerimiz bunu yapmıyor.

"ÇOK BAŞARILILAR"

İlçe belediyelerimiz her biri gerçekten çok başarılı. Karamürsel'den tutun Çayırova’ya kadar. İşte belediye başkanlarımız zaten geride bıraktıkları dönemi anlattıkları programlar tertipliyorlar. Görüyoruz, muhteşem işler başarmışlar. Ama sanıyorum bunların reklamını da biraz yapmamız gerek. Bizim belediye başkanlarımızdan biz memnunuz ama siyasettir bu, nasiptir, nasipsiz hiçbir şey olmaz.

"BEN DE KENDİMİ ÇOK BAŞARILI GÖRÜYORDUM"

Ben de çok başarılı bir belediye başkanı olarak kendimde görüyordum. Çok güzel işler yaptığına inanıyorum. 121 tane eser üretmiştik. Ama yeniden belediye başkan adayı olmak nasip olmadı. Benden sonra Ali Başkan geldi. Hamza Başkanımız devam ediyor. Dolayısıyla da bu bir bayrak yarışıdır. Bizde küsmek, darılmak gücenmek olmaz. Aday olursak iki rekat namaz kılıyoruz, olmazsak dört rekat namaz kılıyoruz ve kaldığımız yerde hizmet etmeye devam ediyoruz.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber