CHP Kocaeli cumaya kilitlendi!

CHP’nin 18 Ocak’ta yapılması beklenen Parti Meclisi toplantısının önümüzdeki Cuma günü yapılması bekleniyor. Gündem çok yoğun…

CHP, yerel seçimler öncesi adaylarını belirlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen ön seçimlerle birlikte partinin İzmit adayı mevcut başkan Fatma Kaplan Hürriyet, Körfez adayı ise Tayfun Balıkçı oldu.

PARTİ MECLİSİ VAR

Ön seçimlerin de geride kalmasının ardından CHP’deki en büyük soru işaretlerinden biri olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı düğümünün, bu hafta gerçekleşmesi planlanan Parti Meclisi toplantısıyla birlikte çözülmesi bekleniyor.

İSİMLERİ ANILDI

Bilindiği üzere CHP’de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusu yapan tek isim, Keramettin Gençtürk olmuştu. Gençtürk partisinden görev beklerken, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı ile TBMM Meclis eski Başkanı Haydar Akar ismi partide bir süre boyunca dillendirildi.

ÇOK İSTİYOR

CHP’de masada gözüken en kuvvetli isim ise bugün itibarı ile CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül olduğu ifade ediliyor. Sarıgül’ün adaylığına karşı çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ikna etmesi için Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Rahmi Koç’tan dahi ricacı olması bu hadiseyi kanıtlıyor. CHP bugün itibarı ile kilitlenmiş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayını bekliyor. Bakalım CHP’nin adayı bu hafta mı açıklanacak yoksa Kocaeli gündemi bir sonraki haftaya mı sarkacak göreceğiz…

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber