CHP Kocaeli İl başkanını seçecek

CHP Kocaeli İl Kongresi yarın Kocaeli Kongre Merkezi'nde yapılacak. Mehmet Ümit Küçükkaya’nın adaylıktan çekildiği kongrenin 2 adaylı gerçekleşmesi bekleniyor.

Bir süredir merakla beklenen CHP Kocaeli İl Kongresi geldi çattı. Kongre, yarın Kocaeli Kongre Merkezi'nde saat 10.00-17.00 arasında gerçekleşecek. Toplamda 642 delege oy kullanacak ve kongre sonunda 30 yönetim kurulu üyesi ile 28 kurultay delegesi belirlenecek. İl Başkanlığı için mevcut İl Başkanı Bülent Sarı ile Uğraş Çiftçi arasında bir yarışın yaşanması bekleniyor. Kongreye, CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, CHP Genel Başkan Adayı Örsan Öymen ve genel merkez temsilcilerinin de katılması bekleniyor.

KÜÇÜKKAYA İL KONGRESİNDE KONUŞACAK

Daha önce İl Başkanlığı için adaylığını açıklayan Mehmet Ümit Küçükkaya, kongreye sadece 2 gün kala adaylıktan çekilmişti. Küçükkaya'nın bu kararı, 12 ilçe başkanının Bülent Sarı'yı destekleme kararı aldığı iddialarıyla ilişkilendiriliyor. Küçükkaya, bu konudaki görüşlerini il kongresinde açıklayacağını belirtti.

SEÇENEK OLMAK İÇİN ADAY

Küçükkaya'nın adaylıktan çekilmesinin ardından ise sürpriz bir aday ortaya çıktı. Uğraş Çiftçi, 12 ilçe başkanının Bülent Sarı'yı desteklemesine karşı çıkarak, "Delegenin seçeneksiz bırakılmasına karşı çıkıyoruz. CHP, Kocaeli 12'den daha büyüktür" diyerek il başkanlığı için aday olduğunu açıkladı. Bu gelişmelerle birlikte kongre, daha da ilginç bir hal almış durumda ve sonucu merakla bekleniyor.

Bülent Sarı

Uğraş Çiftçi

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber