CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko: Biz de o gün hayvanseverlerin yanında olduk

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Gebze'de ki hayvan katliamındaki sorumlu kişilerin cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Kocaeli Haber-CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko Biz de o gün hayvanseverlerin yanında olduk

Gebze ilçesinde sahipsiz hayvanların zehirlenerek öldürüldüğü iddiasıyla ilgili sorumluların bir an önce tespit edilmesi ve cezalandırılması gerektiğini söyleyen Kanko, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezinde 50'ye yakın sahipsiz hayvanın geçen hafta bilerek katledildiğini belirterek belediyenin suçlu olduğunu vurguladı.

''KONUYU SAPTIRIYOR''

Hayvanseverlerin yakın takibi sayesinde olayın açığa çıkarıldığını dile getiren Kanko, ''Hayvanların öldürüldüğü saatlerde bölgedeki çöp konteynerlerin içerisinde anestezi maddeleri saptandı. O gün kedi, köpek, karga ve kuş gibi 50 can kaybedildi. Biz de o gün hayvanseverlerin yanında olduk, konuyu takip ettik. Hayvanseverlerimiz, yağmurdan etkilenmemek için bizden çadır istemişti. Tuzla Belediyesiyle iletişime geçerek oraya çadır gönderdik. Ama maalesef Gebze Belediye Başkanı hayvanların katledilmesi üzerine yorum yapması gerekirken gönderdiğimiz çadır üzerinden günlerdir polemik yapıyor, konuyu
saptırıyor'' ifadelerini kullandı.

İSTİFA ETMESİNİ BEKLİYORLAR

Olayın bir an önce aydınlatılması gerektiğini belirten Kanko, Gebze Belediyesinin sorumluları bulmasını ve cezalandırmasını, aksi takdirde Belediye Başkanının görevinden istifa etmesini beklediklerini kaydetti.

Hayvanseverler CHP Muhip Kanko
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber