CHP o ilçede adaysız kaldı

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere az bir zaman kala Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilçe adayının seçime giremeyeceği kesinleşti.

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları belirlenecek. CHP'nin seçim çalışmaları kapsamında Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde adayını açıklamasına rağmen adayın YSK'ye geç başvuru yapmasından dolayı adaylığı kabul edilmedi. Yaşanan gelişmelerin üzerine Cumhuriyet Halk Partisi de farklı bir formül buldu.

20 ŞUBAT'TA TESLİM ETMESİ GEREKİYORDU

CHP'nin Saruhanlı Belediye Başkan Adayı olması beklenen Zeki Bilgin'in en geç 20 Şubat'ta saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kurulu'na yapması gereken başvuru 8 dakika geç yapınca, YSK tarafından adaylığı kabul görmedi. Parti bu gelişmenin üzerine Saadet Partisi'nden seçime girmek istedi ancak buna da AK Parti'nin YSK'ye yaptığı itiraz engel oldu.

ELEKTRİK İDDİASI

CHP Lideri Özgür Özel'in de memleketi olan Manisa'da yaşanan olayın ardından elektriklerin kesilmesini iddia ederek, başvurunun geç yapıldığını belirten bir itiraz da bulundu fakat YSK kararından vazgeçmedi. CHP de bunun üzerine Saadet Partisi'nde Saruhanlı belediye başkan adayı Sezai Zeytinli’nin istifası sonrasında boşalan adaylığa CHP'li Zeki Bilgin'i göstermek isteyip, başvuruda bulundu.

AK PARTİ İTİRAZ ETTİ

Bilgin'in başvurusuna AK Parti kanadından itiraz geldi. İtirazı dikkate alan İlçe Seçim Kurulu, Zeki Bilgin'in daha önce gösterildiği için başka bir partiden aday olamayacağına karar vererek, başkan aday olamayacağını açıkladı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber