CHP'de gözler 4 Ocak'ta: Kocaeli de dahil!

31 Mart 2024 yerel seçimlerine az bir zaman kala siyasi partiler de adaylarını belirlemeye başladı. Son günlerde hareketli günler CHP'de Kocaeli'nin de aralarında olduğu bazı büyükşehir adaylarının açıklanacağı iddia edildi.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde partilerde aday belirleme süreci de devam ediyor.

KOCAELİ'DE ÜÇ İLÇE BELLİ OLMUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi şu ana kadar büyükşehirlerde İstanbul, Ankara, Manisa, Balıkesir, Bursa, Samsun, Konya; illerde ise Bolu, Elazığ, Karaman, Nevşehir, Gümüşhane, Çanakkale, Kütahya, Kırşehir, Bartın, Amasya ve Ardahan ile eşitli ilçelerdeki belediye başkan adaylarını açıklamıştı. Kocaeli'de de Kartepe için Nilay Şişman Merttürki Karamürsel'e Ahmet Çalık ve Darıca'da ise Av. Saide Arslan Çalışkan'ın adaylığını duyuran ana muhalefet partisinde bu haftada da diğer adayların açıklanacağı iddia edildi.

AYDIN, ADANA VE MERSİN

Birgün Gazetesi'nden Mustafa Bildircin'in haberine göre Perşembe günü MYK daha sonra da PM toplanacak ve en az 150 seçim çevresindeki adaylar duyurulacak. Büyükşehirler bazında Aydın, Mersin ve Adana'nın büyükşehirlerinin yanı sıra ilçelerinin de açıklanacağı tahmin ediliyor.

OCAK SONUNA KADAR HER YER AÇIKLANABİLİR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in parti kurmaylarıyla bir araya gelerek aday adayları üzerine tartışması ve PM'deki memnuniyet anketleri, örgüt gözetimindeki yoklamalar, milletvekillerinin saha gözlemleri ve raporlar değerlendirilecek. Yapılacak değerlendirmenin arından ise sonuçlar havuz sisteminde birleştirilerek kesin adaylara karar verileceği belirtilirken; Parti Meclisi'nin ihtiyaç duyulan yerlerde aday adaylarını tek tek oylayarak adayı belirleyeceği de kaydedildi. CHP'nin il ve ilçelerdeki adaylarını Ocak ayının sonuna kadar belirleyerek sahaya çıkacağı ve adayların önünde 70 günlük propaganda sürecinin olacağı da vurgulandı.

KOCAELİ DE 5 OCAK'TA

Aday çalışmalarına 12 askerin şehit olmasından dolayı ara veren CHP'nin Adana, Mersin ve Aydın'ın dışında Kocaeli'yi de ilçe başkan adaylarıyla birlikte açıklayacağı öne sürüldü.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber