CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu dönemi kapandı! Özgür Özel ikinci turda fark attı

CHP Genel Başkanlık seçiminde nefesler tutuldu, seçimler ikinci tura kaldı. Partide Kemal Kılıçdaroğlu dönemi kapanırken, ikinci turda Özgür Özel fark atarak genel başkan seçildi.

CHP’de 38. Olağan Kurultayında nefesler tutuldu. 1366 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kurultayda sandıklar açıldı. Kurultayda Özgür Özel 812 oy alırken, mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 536 oy aldı. Salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle seçim ikinci tura kaldı.

DURMADILAR

Kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu destekçileri sahnenin solunda, Özgür Özel’in destekçileri ise sahnenin sağ kısmında yer alıyordu. Kurultayın akşama kadar olan bölümünde Kemal Kılıçdaroğlu taraftarları ciddi bir şekilde salonda hakimdi, sürekli sloganlar atıyordu. Ancak seçimin ikinci tura kalmasıyla birlikte Özgür Özel tarafları daha da umutlandı ve salondaki psikolojik üstünlüğü ele geçirdiler. Özel destekçileri yaklaşık 2 saat boyunca durmaksızın tezahüratlar yaptı.

SONUÇLARI İMAMOĞLU AÇIKLADI

Gece saat 02:40 sıralarında ikinci tur seçimlerinin de sonuçları belli oldu. İlk turda 2 oyla salt çoğunluğu yakalayamayan Özgür Özel, ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu’na fark attı. Özgür Özel oyunu 682’den 811’e yükseltirken, Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyu 664’ten 534’e düştü. Böylece CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel seçildi. Sonuçları ise kurultayı divan başkanlığını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıkladı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber