CHP’den Büyükşehir’e suç duyurusu!

CHP Kocaeli İl örgütü Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü dip çamuru temizleme projesinin doğaya zarar verdiğini ifade ederek suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi il örgütü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü dip çamuru temizliğinin doğaya zarar verdiğini belirterek suç duyurusunda bulundu. İl örgütünün hazır bulunduğu suç duyurusuna CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko da katıldı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Kocaeli Adliyesi’ndeki suç duyurusunu tamamlayan CHP İl Başkanı Bülent Sarı açıklama yaptı. Sarı açıklamada, “Bugün Kocaeli Adliyesine, Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu çevre ihaneti ile ilgili suç duyurusunda bulunmak üzere geldik. Suç duyurusunda bulunduk. Konu neydi?

“YEŞİL ALANIN ORTASINA DÖKTÜRÜYOR”

Konu, malumunuz Büyükşehir Belediyesi, 120 milyon dolar gibi akla ziyan bir bütçeyle "Körfez’i temizliyoruz" bahanesiyle aylardır çevreye ihanet ediyor! Ne yapıyor peki? Denizin dibinde bulunan zararlı çamuru çıkartıp İzmit'in Sepetçi köyündeki yeşil alanın ortasına döktürüyor!

“AKLA MANTIĞA UYGUN İZAHI VAR MI?”

Şimdi size soruyorum. Denizin dibinde zararlı olan bu çamur, doğanın ortasında faydalı mıdır? Bu çamurun doğanın ortasına bırakılmasının akla mantığa uygun bir izahı var mıdır? Bu kentteki bazı sanayi kuruluşları, körfezin çeşitli yerlerinde denize boşattıkları sanayi atıklarıyla İzmit Körfezini kirletmeye devam etmektedirler.

“GERÇEKTEN SAMİMİ OLSAYDI…”

Büyükşehir Belediyesi Körfez’in temizlenmesi konusunda gerçekten samimi olsaydı, körfez’i kirleten bu sanayi şirketlerini denetlemesi ve cezai işlem uygulaması gerekirdi. Ancak buna yönelik hiçbir işlem yapmadığı, 2022 sayıştay raporlarından açıkça anlaşılmaktadır.

“BİR KURUŞ PARA TOPLAMAMIŞ”

Gerçekten sayıştay raporlarında, Büyükşehir’in 2022 yılında, çevre kirliliğini önleme gelirleriyle ilgili tahsilatının %0 olduğu gözükmektedir. %0, yani körfezi kirleten sanayi kuruluşlarından bir kuruş para toplamamıştır.

“YERİNDE GÖZLEMLEDİK”

Dolayısıyla Körfez’i temiz tutabilmek için hiçbir ciddi çaba göstermeyen KBB, sanki bu projeyi asrın projesiymiş gibi kamuoyuna pazarlayarak aslında sorumsuzluğunu çevre katliamıyla örtmeye çalışmaktadır. Arkadaşlar biz bununla ilgili gerekli araştırmaları yaptık. Yerine gittik. Yerinde gözlemledik.

“BU GÖRÜNTÜYE Mİ OLUR VERDİNİZ?”

Bunun bir doğa katliamı olduğunu söylediğimizde Büyükşehir bize yanıt verdi. Ve bize tüm akademik kurumlardan ve ilgili tüm devlet kurumlarından olur yazısı aldık dediler. Şimdi soruyorum Tarım İl Müdürlüğü, Çevre İl Müdürlüğü, Devlet Su İşleri bu görüntüye mi olur verdiniz?

“GÜYA AKADEMİK BİR RAPOR VERİLMİŞ”

Şu hale şu fotoğrafa bakın. Güzelim ormanlık alanı ve tarım arazilerini ne hale getirdiklerine bakın. Bu yemyeşil doğanın ortasına bu berbat çamuru atmalarının hiçbir izahı olamaz değerli arkadaşlar. Güya Kocaeli Üniversitesi akademik bir rapor vermiş ve sızdırmazlığı sağlaması koşuluyla buraya çamurun dökülebileceğini söylemiş!

“ÇED TOPLANTISI YAPTINIZ MI?”

Şimdi size yine soruyorum. Sızdırmazlık bu naylonla mı sağlanıyor? Yine Büyükşehir bize dedi ki bu işi çed sürecinden geçirdik, her şeyi usulüne uygun yaptık dediler. Peki çed için gerekli olan halkın bilgilendirilmesi toplantısı yaptınız mı? Ya da ilgili yönetmelik gereği işi yapan Atlas Maden firmasının lisans alıp almadığını kontrol ettiniz mi?

“SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Bakın bu sorularımıza Büyükşehir hiçbir cevap veremedi. Evet arkadaşlar dolayısıyla bu şehrin çevre il müdürü, kaymakamı, valisi nerede buna neden göz yumdular? Ve yummaya devam ediyorlar? Biz chp olarak her daim çevresel konularda duyarlı olan ve kent sağlığını her türlü siyasi hesabın üzerinde tutan bir partiyiz. Bu nedenle ne olursa olsun, bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı ve güzel doğamızın kirletilmesine asla sessiz kalmayacağız” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber