CHP’li Meclis üyesinin duvarına ‘yaşasın şeriat’ yazdılar

CHP’li Meclis Üyesi Sevgi Yaman ailesinin evinin duvarına ısrarla yazılan ‘Yaşasın şeriat’ sloganı ile ilgili, “Bunu etnik kimliğimize yapılan saldırı olarak algılıyoruz” dedi

Körfez Belediye Meclisi CHP Meclis Üyesi Sevgi Yaman’ın Çamlıtepe Mahallesinde yaşayan ailesinin evinin duvarına ‘Yaşasın Şeriat’ yazıldı. Daha önce de yazılan yazıyı sildiklerini ifade eden CHP’li Meclis Üyesi Sevgi Yaman yazının bir kez daha yazıldığını ifade etti. Yazılama yapmanın suç olduğunu hatırlatan Yaman, durumun etnik kökenlerine yapılan bir saldırı olduğunu ifade etti.

“ETNİK KİMLİĞİMİZE SALDIRI”

Yaman konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ailemin yaşadığı binaya ikinci kezdir "Yaşasın Şeriat" yazılıyor. Bunun etnik kimliğimize, siyasi görüşümüze yapılan saldırı olarak algılıyoruz. Körfez Belediyesi tarafından derhal yazının kapatılmasını rica ediyoruz. Kimlerin yaptığını araştıracak gerekeni yapacağız. Bu böyle kalmayacak. Parkların duvarlarına boş buldukları alanlara hadi yazıyorlar ki yazılama yapmak başlı başına suç. Fakat bir binanın bahçe duvarına yazmak ve iki kez aynı şekilde tekrar etmesi kast olduğunu düşündürüyor” ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber