CHP’li Sefa Sirmen İzmit ve Büyükşehir’i değerlendirdi: Suçluyu açıkladı

CHP’nin kentteki en önemli isimlerinden Sefa Sirmen, İzmit ve Büyükşehir belediyelerini değerlendirdi. Suçluyu ilan etti!

CHP’nin Kocaeli eski Milletvekili, Eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı ve kentteki en önemli siyasi aktörlerinden Sefa Sirmen, İzmit’te yaşanan Fatma Kaplan Hürriyet krizi ve partinin Büyükşehir adayını değerlendirdi. Sirmen, CHP Kocaeli’de yaşanan birçok krizin, Genel Merkezin taraflı ve kendilerinden olmayana bedel ödetme yaklaşımından kaynaklandığını ifade ederek şunları söyledi:

BEDEL ÖDETMEYE ÇALIŞIYORLAR

“Bugün partide yaşanan birçok sorun, başından beri genel merkezin yanlış ve taraflı durmalarından kaynaklanıyor. Kurultayın hesabını sormaları, kendilerinden olmayana bedel ödetme istekleri. Bu da yanlışları beraberinde getiriyor.

ÖN SEÇİM HATAYDI

Bir kere Fatma hanımı ön seçime sokmaları yanlıştı. Zaten 13 tanede bir tane belediyen var. Onu da yok sayarak ön seçime sokman hatadır. Seçildikten sonra da bir belediye başkanının bazı isteklerinin yerine gelmesi lazım. Çalışacağı ekibi. En azından kendisi belirlemesi lazım. O konuda ona destek vermesi lazım. Herkesle girdikleri sürtüşmeden bu durum yaşandı. Yanlış olan budur.

SEÇMENE YANSIR

Tabi İzmit’te yaşananların bir yansıması olacaktır. Bunun halka yansımasını sandıklar açıldığında göreceğiz. Karışık bir yerde, huzur olmayan yerde sıkıntı vardır, seçmene de yansır.

ZAYIF GÖRDÜĞÜN ADAY SÜRPRİZ YAPABİLİR

Seçimde hiçbir şeyin garantisi yoktur. Sandık sürprizlerle doludur. Görünürde belki AK Parti’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı şanslı gibi görünebilir ama şartlar değişebilir. Onun için herkesin bir şansı bulunuyor. Çok zayıf gördüğün aday sürpriz yapabilir. Bugün baktığın zaman her parti aday çıkarıyor. Demek ki farklı bir durum söz konusu.

GENEL MERKEZİN HATASI

Ama yine başa dönüyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi aday belirleme sürecinde de biz genel merkezin yanlışlarını gördük. Bunların da seçmene yansıması olacak. Bana göre yansıyacaktır. Bunu da ancak sandıklar açıldığı zaman görebiliriz.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber