CHP'nin 227 bölgede adayları açıklandı: İşte adaylar!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin beş ildeki ve 227 seçim çevresindeki adaylarını belirlendi.

Türkiye yerel seçimlere doğru ilerlerken partilerde de hem temaslar hem de adayların trafiği hız kazandı. Gözlerin adaylara döndüğü siyasette CHP’nin 200 belediye başkan adayının açıklayacağı öne sürülmüştü. Bu doğrultuda beş ilin adayı belli oldu.

TANJU ÖZCAN BOLU'YA ADAY

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlerde ana muhalefet partisinin beş ilde göstereceği adaylar belirlendi. PM toplantısının ardından belirlenen adayların arasında Bolu'ya Kemal Kılıçdarıoğlu döneminde aday olan ancak ilerleyen yıllardan partiden ihraç ve edilen Özgür Özel'in genel başkanlığı seçilmesi sonrasında tekrar partiye dönüşü sağlanan Tanju Özcan Bolu Belediyesi'ne yeniden aday olurken, Bursa Büyükşehir Belediyesi için 2019 yılında da aday olan ve seçimi az bir farkla kaybeden Mustafa Bozbey tekrar aday gösterildi.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ YENİDEN ADAY

CHP'nin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi için ise geçmiş dönemlerde partide önemli görevlerde bulunan fakat genel seçimlerde milletvekili adaylığı başvurusunda bulunmayan Ahmet Akın gösterilirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yeniden aday aday gösterildi.

İşte o liste;

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber