Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe oldu… Sertif Gökçe kimdir?

Derince’de yerel seçimleri Sertif Gökçe kazandı. Yüzde 46,95 oranında oy alan Gökçe, Derince’yi 5 yıl yönetecek.

Türkiye bugün sandık başına giderek yerel yöneticilerini belirledi. Kocaeli’de ise seçim sonucu en merak edilen ilçelerin başında olan Derince’de başkan belli oldu. Derince’de başkan Sertif Gökçe oldu.

Resmi olmayan sonuçlara göre açılan sandıklardaki oyların 39 bin 347'sini Sertif Gökçe alırken, Gökçe’nin en yakın rakibi İbrahim Şirin 32 bin 283 oy aldı. Şirin'i yüzde 5,27 oy oranı ile YRP'den Gökhan Açık takip etti.

SERTİF GÖKÇE KİMDİR?

12 Mart 1972 Ardahan’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ardahan’da tamamladı ve ardından 1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Avukatlık stajını tamamladıktan sonra 1998 yılından itibaren Kocaeli Barosu’nda serbest avukat olarak mesleğini sürdürüyor.

Baro Yönetim Kurulu üyeliği, Baro Başkan Vekilliği görevlerini yerine getirdi. 2014 – 2018 yılları arasında Kocaeli Baro Başkanlığı yaptı. CHP’de Gençlik Kolları Derince ve İl yönetimlerinde bulundu. Çeşitli sivil toplum örgütleri ile demokratik kitle kuruluşlarında ve spor kulüplerinde aktif görevler aldı. Yerel gazetelerde köşe yazarlığı yapan Sertif Gökçe, evli ve iki çocuk sahibidir. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP'den Kocaeli İli, Derince İlçesi Belediye Başkan adayı oldu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber