Derince CHP’de coşku hakim: Vatandaşlar SKM önünde toplanmaya başladı

CHP Derince Belediye Başkan Adayı Avukat Sertif Gökçe, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi önde götürüyor. Gökçe’nin taraftarları, partililer ve vatandaşlar seçim koordinasyon merkezi önünde toplanmaya başladı. Gökçe’nin ipi göğüslemesi ile birlikte Derince Belediyesi, ilçe statüsüne kavuştuğu 1994 yılından bu yana ilk defa CHP’ye geçmiş olacak.

Cumhuriyet Halk Partisi Derince Belediye Başkan Adayı Avukat Sertif Gökçe, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi önde götürüyor. Gökçe’nin taraftarları, partililer ve vatandaşlar, Denizciler Caddesi üzerinde bulunan seçim koordinasyon merkezi önünde toplanmaya başladı. Gökçe’nin ipi göğüslemesi ile birlikte Derince ilçesi, ilçe statüsüne kavuştuğu 1994 yılından bu yana ilk defa CHP’ye geçmiş olacak.

DERİNCE'NİN İLK CHP'Lİ BAŞKANI OLACAK MI?

İlk kez 1999 seçimlerinde kapatılan Refah Partisi’nden aday olan Nihat Ergün, Derince’nin ilk belediye başkanı seçilmişti. 1999 yılında yapılan yerel seçimlerde ise Halit Altıntaş yine Refah Partisi’nden belediye başkanı olmuştu. 2002 yılında kurulan Ak Parti’nin girdiği ilk yerel seçimler olan 2004 yerel seçimlerinde aday gösterilen Haydar Bulut, Derince’nin üçüncü belediye başkanı olmuştu. 2009 yılındaki seçimlerde ise Aziz Alemdar yine Ak Parti’den, 2014 yılında ise önceki dönem başkanı olan Haydar Bulut yine Ak Parti’nden belediye başkanı seçilmişti. 2019 yılında yapılan seçimlerde ise Ak Parti Kocaeli eski milletvekili Zeki Aygün Derince Belediyesi’nin 6. dönemdeki 5. Başkanı seçilmişti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber