Derince CHP’de kutlamalar başladı! Anlık fark yüzde 11

CHP Derince Belediye Başkan Adayı Avukat Sertif Gökçe, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi önde götürüyor. Gökçe’nin taraftarları, partililer ve vatandaşlar seçim koordinasyon merkezi önünde ellerindeki bayraklarla toplandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Derince Belediye Başkan Adayı Avukat Sertif Gökçe, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi önde götürüyor. Gökçe’nin taraftarları, partililer ve vatandaşlar, Denizciler Caddesi üzerinde bulunan seçim koordinasyon merkezi önünde toplanmaya başladı. Ellerindeki bayraklarla giderek kalabalıklaşan vatadaşlar kaldırıma sığmadı. Saat 23.00 itibariyle başlaması planlanan kutlamalar vatandaşların coşkusu nedeniyle erken başladı.

Anlık fark yüzde 11

Parti yetkililerin aktardığı bilgiye göre CHP genel merkez verilerine göre Sertif Gökçe'nin en yakın rakibi Ak Parti adayı İbrahim Şirin ile arasındaki farkın anlık olarak yüzde 11 olduğu ve farkın giderek açıldığını söyledi. Derince Denizciler Caddesi kutlamalar nedeniyle araç trafiğine kapatıldı. Kutlamalar esnasında CHP'nin Türkiye genelinde kazanması muhtemel belediyelerin isimleri coşku ile seslendirildi.

30 yıllık hasret

Resmi seçim sonuçlarının açıklanması ve Gökçe’nin ipi göğüslemesi ile birlikte Derince ilçesi, ilçe statüsüne kavuştuğu 1994 yılından bu yana ilk defa CHP’ye geçmiş olacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber