Ercan ilk basın toplantısını yaptı! “Güçlü bir belediye ile devam etmek istiyoruz”

CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, yerel seçimlerde daha güçlü bir belediye ile yola devam etmek istediklerini ifade etti

Eylül ayı başında gerçekleşen CHP İzmit İlçe kongresinde başkan seçilen Gökhan Ercan ve yönetimi ile birlikte bugün sabah saatlerinde basın mensupları ile bir araya geldi. Tanışma toplantısında konuşan Ercan basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ercan, daha güçlü bir belediye ile devam etmek istediklerini belirtti.

“DAHA GÜÇLÜ BİR BELEDİYE”

Kongre sürecini geride bıraktıklarını ifade eden Ercan, “Bir kongre sürecini geride bıraktık ve mazbatamızı alıp göreve başladık. Sizlerle bir araya gelelim istedik. Tanışalım istedik. 4 yıl önce kazandığımız bir belediye var. Daha güçlü bir yapı ile devamlılığı sağlamak istiyoruz. Güçlü bir belediye ile devam etmek istiyoruz. Güçlü Belediye derken meclis çoğunluğundan bahsediyorum. Meclis çoğunluğunu sağlamaya çalışıyoruz. Aynı zamanda yönetimde çalışma komisyonları oluşturmaya çalışıyoruz. Komisyonlar belli sürelerde belli çalışmalar yapıp sorun ve çözümleri tespit etmeye çalışacak.

“FALİYET KONUSUNDA ÜST DÜZEYDE OLACAK”

Benim de mesleğimin bir parçası olan deprem konusu var. Çok hızlı gündemimize girip çok hızlı çıkıyor. Depremi bu ülkenin ve kentin gündeminde tutmaya çalışıyoruz. Halkın bilinçlenmesi önemli. Örgütümüzün bir takım sorunları var. Faaliyet konusunda üst düzeyde olacak. Mutsuz örgüt çalışamaz. Örgütün yapısını çok önemsiyorum. Yerel yönetimlerde muhtarlar çok önemlidir. Muhtarlardan sorumlu başkan yardımcımız var. Doğrularımıza onay verdiğiniz gibi eksik yönlerimizi de iletmenizi isterim. Hepimizin bu ülkeye karşı sorumlulukları var.

ADAY OLMAK FATMA HANIMIN ELİNDE

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in adaylığı ile ilgili konuşan Başkan Gökhan Ercan, “Fatma hanım mevcut belediye başkanı. Aday olmak istemek onun elinde olan bir durum. Genel merkez süreci başlattığında her üyemizin başvurusu değerlendirilecektir” dedi. Siyasi hedefi ile ilgili soruları da yanıtlayan Ercan, “Siyasete başladığım günden beri hedef koymadım. Hep ülkemizin sorunları ile dertlendik. Ülkenin doğru elde olması iel dertlendik. Siyaseten doğru işler yaparsanız siyaset gitmeniz gereken yere götürür” şeklinde konuştu.

“PARTİLİLER TERCİH ORTAYA KOYACAKTIR”

2 adaylı gerçekleşmesi beklenen il kongresi ile ilgili de soruları yanıtlayan Ercan, “Parti içi mevzuları konuşmayı seven biri değilim. İki arkadaşımız aday. Her üye aday olma konusunda irade ortaya koyabilir. İki arkadaşımız da kendisini anlatıyorlar. Partililer bir tercih ortaya koyacaktır” dedi. Önceseçim ile ilgili de konuşan Ercan, “Kuşkusuz ön seçimi destekliyorum. Bunu aday olarak gönderdim denilmesini doğru bulmuyorum. Tüzük de bunu gerektiriyor. Bu konu ile ilgili de bir irade ortaya koyacağız. Örgüt kendi adayını görmek istiyor. Yerel seçime gidiyorız. Parti kendi iç sürecini sonlandırmalı. Bit an önceye tel seçimler ile ilgili çalışmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“EKSİKLİKLERİ GİDEREREK SEÇİME GİDECEĞİZ”

CHP’nin örgüt olarak her zaman seçime hazır olduğunu belirten Ercan, “CHP her zaman seçime hazırdır. Önceki yönetimden devam eden arkadaşlarımız var. Çok hızlı aksiyon aldılar. Partide bir eksiğimiz yok. Örgütü daha aktif seçim sürecine sokacak çalışmalar yapacağız. Eksikliklerini gidererek seçime gideceğiz. En geç 2-3 haftada tamamlayacağız” dedi.

“CHP’LİNİN KÜSMEYE HAKKI YOK”

Partide küskünlerin olup olmadığını ifade eden Ercan, “Ben CHP içinde küskün olduğunu düşünmüyorum. Kongre süreci bir yarış kimsenin küseceğini düşünmüyorum. Hem seçmeni hem toplumu en üst noktaya çıkaracağız. CHP’linin küsmeye kırılmaya hakkının olduğunun düşünmüyorum” diye belirtti.

“SANDIK İTTİFAKI”

İYİ Parti’nin ittifak çıkışına da değinen Ercan, “O tartışmalarda İzmit’in dışarda kalacağını düşünüyorum. CHP belediyesi ile devam edeceğini seçmenin sandık ittifakı yapacağını düşünüyorum” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber