Erdoğan Şentürk: Tutuş’u dinledim, AK Parti’den istifamı geri çektim

Bağımsız İzmit Belediye Başkan adayı Erdoğan Şentürk, Nokta TV’de Kent Meydanı programında Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın konuğu oldu.

Nokta TV’de yayınlanan Kent Meydanı programının bu haftaki konuğu Bağımsız İzmit Belediye Başkan adayı Erdoğan Şentürk oldu. Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın konuğu olan Erdoğan Şentürk, canlı yayında AK Parti’den istifa etmediğini açıkladı. Neden bağımsız aday olduğuyla ilgili merak edilen sorulara cevap veren Erdoğan Şentürk, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’la ilgili de flaş cümleler kullandı. İşte Erdoğan Şentürk’ün açıklamalarından öne çıkanlar:

ADAY OLMA GEREKÇEM

“Önümüzde bir yerel seçim var. Geçmişte olduğu gibi, son milletvekili seçimlerinde olduğu gibi yine teşkilatın sesinin duyulmayacağını düşünüyorum. İşte tam olarak bu sebeple belediye başkan adayı oldum. Asıl gerekçem budur.

"TUTUŞ’U DİNLEDİM"

Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın, “Yani AK Parti’den istifa etmenizin gerekçesi bu anlattıklarınız mıydı?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Erdoğan Şentürk, “İstifa ettiğim gün çok sinirliydim. O gün ilçe başkanı, sevgili kardeşim Muharrem Tutuş’tu. Beni aradı, abi bunu yapma dedi. Bunu da ilk defa açıklıyorum. Ben de Muharrem Tutuş’u dinleyerek istifamı geri çektim.

"DİSİPLİNE VERİLECEĞİMİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Ben Muharrem Tutuş ilçe başkanı olduğu için beni aradı, yapma dedi. Onun sözünü dinledim ve istifa etmedim. Avukatıma da sordum. İstifa etmeden bağımsız aday olup olamayacağımla bir sorun olmadığını öğrendim. Partim bu konuyla ilgili isterse beni disipline verebilir. İsterse vermez. Ama ben beni sevdiklerini düşünüyorum. Böyle bir disiplin süreci işleteceklerini düşünmüyorum.

"HATA YAPILMASIN"

Ben İzmit için içimizde çok değerli, çok kıymetli, bu şehirde büyümüş yetenekli insanların olduğunu düşünüyorum. Son milletvekili seçiminde iki tane milletvekilimizin Ankara’ya gidebileceğini düşünüyordum, fakat gitmedi. Bu kez böyle bir hata yapılmasını istemiyorum. Bu sebeple de adaylığımı açıkladım.

"RASTGELE KURULMUŞ BİR CÜMLE DEĞİL"

Furkan Çalışkan’ın “Bir gazeteci olarak AK Parti siyasetini yakinen takip eden bir ismim. Ve şu cümlenin AK Parti siyasetinde asla sevilmeyeceğini biliyorum. “Ben artık aday olacağım ya da belirleyici” Burada ne demek istediniz? Fazla iddialı bir cümle değil mi?” sorusuna yanıt veren Şentürk, “Ben bu cümleyi bilinçsizce kurmadım. Bu cümleyi bilinçli olarak, reytingi fazla olsun diye söyledim. Ben genelde farklı düşünmeyi seven, biraz kafası ters çalışan bir ismim. Bu kentte de üç kez SKM başkanlığı yaptım. Oyun kurmak, çalışma yapmak kolay değil. Bunlar önemli işler, cesaret isteyen işler.

"TEMAYÜLLERİN HAKKANİYETLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Aday adayı olmam, çünkü aday adaylıklarında hakkaniyetli davranıldığını düşünmüyorum Çünkü temayüllerin hakkaniyetli bir şekilde yapıldığını düşünmüyorum. Temayül sonuçlarının açıklanması da gerekiyor. Adayı belirlerim derken, bağımsız çıkacağımı işaret ederek, arkamdan bir kitlenin beni destekleyeceğine emindim. Çünkü benim gibi düşünen birçok insan var, ama ifade edemiyorlar. Bende onların sesi olmaya karar verdim. Ben olurum veya bir başkası olur, inşallah İzmit’e faydalı, değişik projeleri olan bir isim aday gösterilir.

"İZMİT’İ BİLEN BİRİ"

“Kesinlikle Manav aday olmalı, İzmit ancak böyle kazanılır” şeklindeki cümlesini de açan Şentürk, “Manav kelimesini bir açmak lazım. Yıllar öncesi Kandıralılar İstanbul’a sebze meyve satmaya giderlermiş. Manav kelimesi aslında oradan geliyor. Aslında yerli. Benim bir manav ya da bir başka takıntım yok. Haramı helali bilen, nüfus kağıdında İzmit yazıyorsa, bu bölgenin sokaklarını biliyorsa, insanlarını tanıyorsa bir ayrım yapmam bu konuda.

"MİLLİYETÇİLİK YAPMIYORUM"

Bizim böyle çıkışlarımız olduğu noktalarda birileri her zaman milliyetçilik yapmayın, sizin için sıkıntı olur diyorlar. Aslında kendileri milliyetçilik yapıyorlar. İzmitli biri çıktığı zaman sakın ırkçılık yapmayın diyorlar. Örneğin Diyarbakır’a gitsen, ben burada belediye başkan adayı olacağım desen olabilir mi? Olamaz. Peki İzmit’te nasıl olabiliyor? Bizim içimizde adam yok mu? Var. İzmit’teki herkes, vatanını milletini seven herkes kardeşimiz. Bu şehri bilen insanlardan bahsediyorum ben aslında. Biz ırkçılık da milliyetçilik de yapmıyoruz. Diğerleri yapacaksa, biz de istediğimizi belirtir ve destekleriz diyorum. Benim söylediğim bu.”

"TEK RAKİBİ THY"

“Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı başarılı bulduğunuzu ancak ekiğp noktasında sorunu olduğunu söylemiştiniz. Bunu biraz açabilir misiniz?” şeklindeki soruya yanıt veren Şentürk, “Ben Tahir Büyükakın’ı çok başarılı buluyorum. Bazı isimler de dolaşıyor ancak ben Tahir başkanın tek rakibinin Türk Hava Yolları falan olduğunu düşünüyorum. Pandemi sürecini, deprem sürecini çok iyi geçirdi. Kocaeli’de yaptığı kent meydanı, tramvay hatları gibi çopk ciddi çalışmalar var. Kendisini çok yorduğu için ekibini güçlendirmedi gerektiğini söyledim. Ben bizzat bunu kendisine de söyledim. Daha iyi bir ekiple daha faydalı olsun. Bence Kocaeli’de AK Parti’nin yüzde 50 oyu varsa, Büyükakın’ın yüzde 60 oyu var. Kendisi iyi teveccüh kazandı. O cümlemde de negatif bir mana yok.”

Yayının tamamını aşağıdaki canlı yayın linkinin 1’nci saat 8’nci dakika ile 2’nci saat 21’nci dakikalar arasından izleyebilirsiniz…

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber