Eski MİT Müsteşarı, yeni Dışışleri Bakanı Hakan Fidan kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "sırdaşım" dediği Hakan Fidan, MİT müsteşarlığından Dışişleri Bakanı görevine getirildi. Her ne kadar bilinen bir isim olsa da, bakan olması ile birlikte Fidan'ın biyografisi geniş bir kesim tarafından merak edilerek araştırıldı. İşte aslında Hakan Fidan kimdir? Hakan Fidan kaç yaşında, nereli, evli mi?

Milyonlar tarafından merakla beklenen yeni kabine açıklandı Kabinenin en genç ve ismi nerdeyse herkes tarafından bilinen ismi Hakan Fidan oldu. MİT Müsteşarı olan Hakan Fidan, 13 yıldır yönettiği istihbarat görevinden ayrılarak Dışişleri Bakanlığı'na geçti.Mevlüt Çavuşoğlu yerine getirilen Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı olarak görev yürütecek.

HAKAN FİDAN KİMDİR?

1968 yılında Ankara'da dünyaya gelen Hakan Fidan, askeri bir eğitim aldı.Astsubay olarak mezun olan Fidan, 1986-2001 yılları arasında TSK'da görev aldı.Orduda "istihbarat astsubayı" olarak çalışan Hakan Fidan, Almanya’da bulunan NATO Süratli Reaksiyon Kolordusu’nda İstihbarat ve Harekât Başkanlığı’na atandı.Mecburu hizmetlerini bitiren Hakan Fidan, siyasi bir kariyer çizmek üzere eğitimlerini tamamladı.ABD'de üniversite ve Türkiye'de yüksek lisans-doktora programlarını bitirdi.2003'te Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) başkanlığına atandı. TİKA görevi boyunca başarılarıyla Erdoğan'ın dikkatini çekti. MİT kariyeri başladı.42 yaşında olması nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinde göreve gelen en genç MİT müsteşarı oldu. Nuran Fidan ile evli olan Hakan Fidan, 3 çocuk babasıdır.Hakan Fidan, 1922-1924 yılları arasında dışişleri bakanlığı görevinde bulunan İsmet İnönü’nün ardından 101 yıl sonra bu göreve gelen ilk asker kökenli dışişleri bakanı olmuştur.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber