Flaş gelişme! CHP İzmit’te ön seçim mi yapacak?

CHP MYK toplantısından flaş bir karar çıktı. Gözler Parti Meclisine çevrildi. İşte detaylar…

CHP’de oldukça sıcak saatler yaşanıyor. Bugün CHP’nin MYK toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda ilçe belediye başkan adaylarının durumu masaya yatırıldı. Edinilen bilgilere göre MYK toplantısında, İzmit Belediye Başkan Adayının ön seçimle belirlenmesi şeklinde MYK’dan karar çıktı. MYK’nın kararı Parti Meclisine sevk edildi. Eğer CHP Parti Meclisi İzmit Belediye Başkanının ön seçimle belirlenmesi noktasında karar alırsa, CHP İzmit adayını ön seçimle belirleyecek.

TOP PARTİ MECLİSİNDE

Bilindiği üzere İzmit’te şu an itibarı ile dört aday adayı var. Başvuru yapan isimler arasında Hakan Tanta, Emre Andız, Hüseyin Erol ve Ulaş Yıldız bulunuyordu. Ön seçim kararı çıktığı takdirde Başkan Hürriyet’in parti içinde yapılacak ön seçime katılıp katılmayacağı merak ediliyor.

DERİNCE'DE ÖN SEÇİM YOK

Gelen bilgilere göre, CHP Derince'de ön seçim yapmayacak. Bilindiği üzere CHP Derince Belediye Başkan aday adaylığı için üç isim başvuru yapmıştı. Kocaeli Barosu eski Başkanı, partinin 2019 yılında belediye başkan adayı olan Sertif Gökçe ile Derince İlçe eski başkanları Birkan Koçak ve Atasoy Bilgin, aday adaylık başvurusu yapan isimler.

KÖRFEZ'DE DE SEÇİM VAR

Gelen son dakika bilgisine göre CHP Körfez'de de ön seçim yapma kararını MYK'dan Parti meclisine sevk edildi. Bilindiği üzere CHP Körfez'de de Bozkurt Uslu, Emirşah Torun, Tayfun Balıkçı ve Nurcan Kuşçu ve İyi Parti'den CHP'ye geçen Aynur Vergili belediye başkan aday adaylık başvurusunda bulunmuştu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber