Gökhan Ercan’dan Halil Güngör Dokuzlar’a: Seçim kaybetmenin bir karşılığı olmalı

Cansu Kızılkaya ile Şehrin İçinden programında önemli açıklamalarda bulunan CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar için, “Seçim kaybetmenin bir karşılığı olmalı” dedi.

Kocaeli Gazete-Gökhan Ercan’dan Halil Güngör Dokuzlar’a Seçim kaybetmenin bir karşılığı olmalı

Nokta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cansu Kızılkaya’nın sunduğu Şehrin İçinden programının ilk konuğu CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan oldu. Sorduğumuz sorulara içtenlikle cevap veren Ercan, AK Partili rakibi Halil Güngör Dokuzlar hakkında konuştu.

“KARŞILIĞI OLMALI”

İşte Gökhan Ercan’ın açıklamasından satır başları: Halil Bey’in yeni dönemde de devam etmesini isterim. Biz seçim kaybeden ilçe başkanlarıyla çalışmak isteriz. Karşımızda seçim kaybetmiş ilçe başkanları olsun o yüzden. Tabi ben siyasi partilerin iç işlerine karışmak istemiyorum. Diğer taraftan bizim partimizin iç işleriyle ilgili bir yorum geldiği zaman biz de refleks gösteriyoruz. Seçim kaybetmenin, başarısızlığın sadece Ak Parti'de değil bütün siyaset kurumunun içinde bir karşılığı olması gerektiğini düşünenlerdeniz.

“KENDİSİNİ DAHA FAZLA ÜZMEYELİM”

Kendisi devam eder etmez onu çok bilemeyiz. Zaten seçimden önce de Ak Parti'deki demokrasi biraz tersten işliyor. Öncesinde adayların kim olacağını açıklıyorlar. Siyasette nezaketin çok önemli olduğunu düşünüyorum. ‘Sahte kabadayı’ gibi cümleler doğru değil. Benzetmeleri, lakapları doğru bulmuyorum. Siyasette mizah olabilir. Doksanlı yıllardan da alışkınız zaten ama bu tür benzetmeler üzerinden yorumlar yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Kötü söz sahibine aittir. En nihayetinde seçim kaybetmiş bir ilçe başkanıdır. İçindeki üzüntü devam ediyor sanırım bizde laf söyleyerek kendisini daha fazla üzmeyelim” dedi.

“İLKER KAZAN DİŞLİ BİR RAKİP Mİ?”

‘MHP İlçe Başkanı olarak atanan İlker Kazan’ı dişli bir rakip olarak görüyor musunuz?’ sorusuna da cevap veren Ercan şu ifadeleri kullandı: “Ben siyasete dişli rakip olarak bakmıyorum. Hareket getirirse güzel olur. Kent adına hep birlikte bir hareketin içinde oluruz. Kendisi yeni bir ilçe başkanı kendisine de hayırlı olsun diyelim. Önemli olsun belediye işleyişinden daha çok kente ne verdiğimiz, birlikte neler yaptığımız. En önemlisi kent adına ne yapabiliyoruz. Siyaseti siyasi mecradan çıkarıp vatandaşa nasıl hizmet veriyoruz. Ben bununla ilgileniyorum daha çok.”

Ak Parti Gökhan Ercan Chp İl Başkanlığı
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber