Hakan Tanta: “Kavga siyaseti yapmayacağım”

Ön seçim öncesi basın toplantısı yapan CHP İzmit Belediyesi Başkan Aday Adayı Hakan Tanta, farklı bir başkanlık yapacağını ifade ederek kavga siyaseti yapmayacağını ifade etti.

Yerel seçimlere 3 aydan kısa bir süre kaldı. Cumhuriyet Halk Partisi’nde İzmit Belediyesi Başkan Adayı henüz netleşmemişken Genel Merkez ön seçim kararı aldı. İzmit Belediyesi Başkan Adaylığı için Pazar günün yapılacak ön seçimlerde Mevcut Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Hakan Tanta, Emre Andız ve Hüseyin Erol yarışacak. Ön seçim öncesin Başkan Aday Adaylarından Hakan Tanta basın mensupları ile bir araya geldi.

“BENİM KAVGA SİYASETİM OLMAYACAK”

Büyükşehir Belediyesi ile ilişkisinin nasıl olacağı sorusunu yanıtlayan Tanta, “Ben başkanvekili olduğum dönemde bu ilişkileri yöneten insandım. Önemli olan bu kente hizmet etmek. Tahir Başkan bizim de Büyükşehir Belediye başkanımı rakip partinin başkanı .Bizim geçmişe dayalı bir iyi bir arkadaşlığımız var. Bir dönem İzmit belediyesi ile Büyükşehir arasındaki aşılması gereken konularda koordinatör olarak ben yer aldım. Açabildiğimiz sıkıntıları aşıyorduk. Benim kavga siyasetim olmadı. Bu bir iletişim işidir. Her ne kadar siyasi kavga yapsak da bu kentin güzelliği için birlikte çalışırız. Ben chp meclis üyesi olarak size katkı sağlamaya hazırım dedim. Bunu belediye başkanı olduğumda da söyleyeceğim. Büyükşehir Belediye başkanı benim partimden de olsa, farklı partiden den olsa bu katkıları sunacağız. Biz kötü kullanmışız burayı” dedi.

“ZATEN GÖRÜŞÜYORUM”

Diğer partiler ile tabanda bir İzmit ittifakı görüşmesi yapıp yapmadığı sorusunu yanıtlayan Tanta, “Zaten görüşüyorum. Sadece ben değil bütün parti yöneticileri görüşüyor” dedi

“GÜÇ BİRLİĞİ SİNERJİ OLUŞTURUR”

Diğer aday adayları ile görüştüğünü ifade eden Tanta, “Herkes bir iddia ortaya koydu. O iddianın devam etmesini istiyorum. Çekilmek değil de güçbirliğinin sinerji oluşturacağına inanıyorum. Belediye başkanı karşısında bir blok varmış gibi olsun da istemiyorum. İzmit ittifakı oluşacaksa bizim de sandıkta ittifak olacaktır” ifadelerini kullandı.

“GÜVENE DAYALI BİR SİSTEM”

Başkan seçildikten sonra daha farklı bir siyaset yapmayı düşündüğünü ifade eden Tanta, “Güven dayalı, ekib işi ve birbirine güvenen bir ekip oluşturacağız. Ben bir görev veriyorsam onun yetkisini de vermem lazım güvenmem de lazım. Çalışma ekibimdeki arkadaşlarımın hepsinin benden daha bilgili olması lazım. Koordinatörlük sistemi doğru bulduğum bir sistem değil. Herkesin bağlı olduğu birimler var. Araya bir takım şeyler kattığınızda kargaşa çıkar. Belediye başkanı orkestra şefi gibi olmalı. Her işi kendimiz yapacaksak eksik işi görmeyiz” dedi.

“İŞ BİRLİĞİNDE KOCAELİ’DE İSTİSNA OLACAK”

İttifak ile ilgili de konuşan Tanta, “ Kocaeli’nin iş birliğinde istisna olacağına inanıyorum. Bizim burada bağlarımız çok güçlü. İttifakı en iyi yöneten illerden biriydik. Hep birlikteydik. Böyle bir ortam oluştu. Genel Başkanın söylemlerinin dışında olacağına inanıyorum”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber