Halil Güngör Dokuzlar AK Parti’nin İzmit adayının nasıl olması gerektiğini anlattı

AK Parti İzmit İlçe Başkanlığına atanan Halil Güngör Dokuzlar gazetemize yaptığı açıklamalarda partinin İzmit adayının kucaklayıcı olması gerektiğini ifade etti.

AK Parti İzmit ilçe başkanlığı görevinden belediye başkan aday adayı olmak için istifa eden Muharrem Tutuş’un yerine Halil Güngör Dokuzlar atanmıştı. Nokta Gazetesi olarak 12 Eylül’de ataması gerçekleşen Halil Güngör Dokuzlar’ı ziyaret ettik. Teşkilatını mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlere hazırlayan Dokuzlar, saha çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade etti.

“SOKAĞIN KONUSU FİLİSTİN DAVASI”

Sokakta en çok Filistin hakkında konuşulduğunu dile getiren Halil Güngör Dokuzlar, “Sokağın şu anki en büyük ilgi alanı Filistin davası. Dünyada, eşi benzeri görülmemiş bizim lehimizde bir tavır var. Sokak bunu konuşuyor. Sokakta genel olarak iyi karşılanıyoruz. Ama tepki illa olacaktır. Tepki yoksa sıkıntı var demektir. Sokak konuşmazsa sıkıntı vardır. Sokakta insanlar konuşulsa onlara daha çok anlatma imkanımız olur. Sokak sessizse bu siyaset için tehlikedir” dedi.

“İZMİT BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARINI TAKİP EDİYORUM”

İzmit siyaset sahnesinde hiçbir isimle sorunu olmadığının altını çizen Dokuzlar, “Ben sadece teşkilatım ile hemhalim. Mesela İzmit Belediyesi’nin çalışmalarını takip ediyorum. Ama yaptıkları ile ilgilenmiyorum. Herkes kendi inandığı yolda siyaset yapma özgürlüğüne sahip. Benim görevim teşkilatımı bir araya getirmek. Ben hayatım boyunca kırgınlık kelimesini kabul etmem. Bir insan da dava bilinci varsa, kırgın olma lüksü yoktur” söyledi.

“ADAYIMIZ SOKAKLARI BİLMELİ”

AK Parti’nin İzmit adayında olması gereken özellikleri sırayalayan Dokuzlar, “Adayımız kucaklayıcı olmalı. İzmit’i bilmesi, sokaklara hakim olması lazım. İzmit herkesin yaşayabileceği bir kent. Bu kentin böyle bir özelliği var. Burada insanları ayıramıyorsun. Düğünde, cenazede, pazarda her zaman birlikteyiz. Kucaklayıcı bir isim kesinlikle İzmit’i alacaktır. Biz teşkilat olarak buna çok hazırız, bu uğurda çalışıyoruz. İzmit’i geri alacağımıza tüm teşkilat inanıyor” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber