Hamas’ı “terörist” ilan eden Özgür Özel, Filistin’e gidecek

Filistin direnişinde verdiği mücadeleyle dünya halklarını arkasında birleştiren Hamas’ı terörist ilan eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin’e gidecek.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den ilginç çıkış. Terör devleti İsrail’in onlarca yıldır Filistinlilere yaptığı zulüm, 7 Ekim’de yeni bir savaş dönüşmüştü. İsrail merkezli medyanın onlarca yalanlarına rağmen Hamas, kararlı mücadelesini sürmeye devam ediyordu. İsrail bebekleri bombalarken, Türkiye’deki muhalefetten de son derece aykırı sesler çıkmıştı.

FİLİSTİN’E DESTEĞE GİDECEKMİŞ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’de Filistin’de yaşananlarla ilgili yaptığı ilk çıkışta, Hamas’ı terörist ilan etmiş ve çok tepki görmüştü. Aynı Özgür Özel dün katıldığı bir programda Filistin’e gideceğini açıkladı.

“HAMAS BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR. UTANIYORUZ”

Hatırlanacağı üzere 26 Ekim’de bir basın toplantısı düzenleyen Özgür Özel, “Filistin’den her gün yeni sivil kayıplarının haberi geliyor. İsrail, Hamas Terör Örgütünün başlattığı ki Tayyip Erdoğan tarafından Hamas’ın bir terör örgütü olarak kabul edilmemesini söylediğini tamamen reddediyoruz. Türkiye açısından da utanç verici bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Hamas bir terör örgütüdür ve İsrail’de Filistin’de çatışmaların, durmuş olduğu bir süreçte bir gece yarısı sivillere yönelik saldırılar bu süreci başlatmıştır. Hamas’ın bir terör örgütü olması, sivilleri hedef almış olması, İsrail’in başlattığı devlet terörüne asla mazeret olamaz” demişti.

ERDOĞAN’A, “CESARETİN VARSA” DEDİ

Savaşın 20’nci gününde Hamas’ı terör örgütü ilan eden Özgür Özel, dün yaptığı açıklamada ise Filistin’e gideceğini söyledi. Özel, “Bir yandan çıkıp Filistin için güzel sözler söylemek, timsah gözyaşları dökmek, sonra size yakın, çevrenize yakın, ailenize yakın kişilerin gemileriyle halen daha ticaret yapmak samimiyet değildir. Buradan bir kez daha Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum, samimiysen ben önümüzdeki günlerde Filistin’e gidiyorum. Filistin meselesine destek olmak için, Filistin devletiyle dayanışmak için, dünyanın dikkatini buraya çekmek için gidiyorum. Cesaretin varsa, bu ülkedeki tüm siyasi partilerin liderleriyle birlikte bizimle birlikte Filistin’de olursun” ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber