Hatay anketinde sürpriz isim! Mustafa Sarıgül paylaşılamıyor

ORC'nin Hatay'da yaptığı anketten Mustafa Sarıgül çıktı. Sarıgül’ün ismi daha önce de Kocaeli, Ordu, Denizli ve Gaziantep için geçmişti. CHP Genel Merkezi'nin anketlerde yüksek çıktığını iddia ettiği Lütfü Savaş ise adeta çakıldı.

CHP’nin Hatay’da aday belirleme sürecinde tartışmalar bitmiyor. Son yapılan Hatay anketinden Lütfü Savaş çakılırken, Mustafa Sarıgül adı öne çıktı. TİP adayı Gökhan Zan’ın aldığı sonuç da dikkat çekti.

CHP’nin 31 Mart seçimi için Hatay'da deprem yıkımından sorumlu tutulan Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesi itirazlarla karşılandı. Bugüne kadar Savaş’ın anketlerde önde çıktığını savunan genel merkezi yalanlayan bir anket ortaya çıktı. ORC Araştırma'nın yaptığı ilk ankette Lütfü Savaş, AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk'ün gerisinde kaldı.

ORC Araştırma Şirketi’nin 11-13 Şubat arasında, Hatay’da yaşayan seçmenlere, "Büyükşehir Belediye Bşk. için hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusunu yönelttiği araştırmaya tüm ilçelerden 1970 kişi katıldı. İşte o anketin sonuçları:

AK Parti-Mehmet Öntürk: Yüzde 41,9

CHP- Lütfü Savaş: Yüzde 25,1

Kararsızlar: Yüzde 11,6

TİP-Gökhan Zan: Yüzde 8,2

İYİ Parti adayı: Yüzde 4,5

DEM Parti adayı: Yüzde 2,6

Zafer Partisi adayı: Yüzde 2,2

YRP Adayı: Yüzde 2,1

Diğer: Yüzde 1,8

YÜZDE 55'TEN YÜZDE 25'E

2019 yerel seçimlerinde Lütfü Savaş, yüzde 55'in üzerinde bir oy oranıyla seçilmişti. Aynı seçimde AK Parti'nin adayı ise yüzde 43'e yakın bir oy almıştı.

LÜTFÜ SAVAŞ'IN ÖNÜNDE ÇIKTI

Katılımcılara daha sonra, "CHP'de aday değişikliği yaşanması halinde hangi adaya oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül bu ankette Lütfü Savaş'tan daha çok oy alarak yüzde 36.0 oranında destek gördü. AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk yüzde 37,9 ile birinci sırada çıktı.

Sarıgül’ün adı daha önce de Kocaeli, Ordu, Denizli ve Gaziantep büyükşehir belediyeleri için geçmişti. Sarıgül bu kentlerde favori aday olarak görülmesine rağmen aday gösterilmedi. Sarıgül şimdi de Hatay’da sürpiz yaparak Lütfü Savaş’ın önüne geçti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber