Hayrettin Nuhoğlu: Kurultaydan daha güçlü bir kadro ile çıkacağız

Nokta TV ekranlarında önemli açıklamalarda bulunan İYİ Parti kurucularından GİK (Genel İdare Kurulu) Üyesi Hayrettin Nuhoğlu, “İYİ Parti bu kurultaydan daha güçlü bir kadro ile çıkacaktır” dedi.

Nokta TV ekranlarından yayınlanan Ruhittin Sönmez ile Geniş Açı programının bu haftaki konuğu İYİ Parti kurucularından Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Hayrettin Nuhoğlu oldu. İYİ Parti’nin geldiği kurultay sürecini anlatan Nuhoğlu, bu süreçten güçlenerek çıkacaklarını ifade etti.

“ÇOK EMEK VERDİK”

İşte Hayrettin Nuhoğlu’nun açıklamalarından satır başları: “Geçen sene yapılan genel seçimlerde aldığımız yüzde 10’luk oy çok önemli. Yeni kurulan ve oluşan bir partinin yüzde 10’ları görmesi çok kıymetli. Buna rağmen Cumhurbaşkanlığı seçiminde de galibiyet ile ayrılmayı bekliyorduk. Çünkü bunun için çok emek verdik.

“AKŞENER İÇİN AĞIR SUÇLAMALAR YAPILDI”

Genel seçimden bir ay sonra olağan genel kurul gerçekleştirdik. Genel Başkanımız için çok ağır suçlamalar yapıldı. Ağır ve haksızdı. Sonuç olarak genel başkanlar bir insandır. Bu suçlamalar için tepki göstermesi gerekiyordu.

“HERKES KENDİ ÜSTÜNE ALDI”

Genel kurulda yaptığı konuşmada bunun içindi. O iftiraları atanlar için yapılan bir konuşmaydı. Ama konuşmayı herkes kendi üstüne aldı. O konuda bir sıkıntı yaşandı. Daha sonra yapılan konuşmalarla Akşener partideki havayı değiştirdi.

“TEK TEK ANLATTI”

Genel Başkan Akşener, ‘Seçime tek başımıza mı girelim’ diye sordu. Genel başkan bu konuyu bize toplantıda sormadan önce il, ilçe başkanları ve milletvekilleri ile yaptığı görüşmeleri tek tek anlattı. Oradan çıkan sonucun ise yerel seçimler için iş birliğinden yana olduğunu söyledi.

“GEREKİRSE BEDELİNİ ÖDERİM DEDİ”

Sonra da bu görüşmelerden etkilenmeden oy kullanmamızı rica etti. Gizli oylama yapıldı. Oylama sonucunda partinin tek başına seçime girmesi gerektiği kararı alındı. Sonuna kadar bu kararın arkasında duranlar da durmayanlar da oldu. Akşener’de gerekirse bedelini öderim dedi. Ve biz seçimlere böyle geldik.

“TÜRKİYE’NİN İYİ PARTİ’YE İHTİYACI VAR”

Akşener, milletvekillerinin geri dön çağrısını reddetti. Elbette onun kızmaya, yorulmaya hakkı var. Genel başkan adaylarımızdan ortak beklentilerimiz var. Türkiye’nin hala İYİ Parti’ye ihtiyacı var. CHP şu anda birinci parti olarak görülüyor ama bu onları iktidar yapmaya yetmez. AK Parti kaybetmeye yüz tutmuştur.

“GELECEĞE IŞIK TUTMAK ZORUNDAYIZ”

CHP karşısında merkezi toplayacak tek parti, İYİ Parti’dir. Seçilecek olan İYİ Parti Genel Başkanı kadrosu ile gelmelidir. O kadro, beklentilere cevap verebilmelidir. Kadrolarımızla, Türkiye’nin geleceğine ışık olmak zorundayız. Mevcut adaylar, İYİ Parti’yi Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu merkez partine haline getirebilirler.

“DÖNEBİLECEKLERİNE İNANIYORUM”

Hiç kimse dışlanmamalı, küsmemeli. Kadromuzda gençlere önem vermeliyiz. Özellikle 40-50 yaş arasına değer verebilmeliyiz. Partimizi kurumsal yapısına zarar vermemiş, Akşener’e iftira da bulunmamış herkesin İYİ Parti’ye dönebileceğine inanıyorum.

“PARTİDEN AYRILMIŞ İSİMLERLE GÖRÜŞÜYORUM”

Küçük nedenlerle partiden ayrılmış birçok isimle görüşüyorum. Partinin merkeze oturduğunu gördüklerinde birçok ismin tekrar partiye döneceğine inanıyorum. Yeter ki bu kurultay da kimsenin küsmemesine yol açan bir tutum göstereceğimize inanıyorum.

“TÜRKİYE İYİ YÖNETİLMİYOR”

Genel Başkan Akşener’in kongre öncesi birilerini destekleyin demeyeceğini düşünüyorum. Bu kim olursa olsun. Emanetçi başkan diye birilerinin olmayacağını düşünüyorum. Türkiye iyi yönetilmiyor. Halkın içinde bulunduğu durumdan her şey görülüyor.

“ÜLKEYİ YÖNETECEK KADROLAR ORTAYA ÇIKACAK”

Türkiye’de hala pembe tablolarla algı oluşturuluyor. Kurultayımız sonucunda ülkeyi yönetecek kadrolar ortaya çıkacaktır. İYİ Parti olarak hep yapıcı olduk ve olmaya da devam edeceğiz. İYİ Parti’nin Cumhur İttifakına yanaşacak hiçbir sebep ve işaret yok.

“KADRO HAREKATINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Diğer siyasi partiler ne düşünürse düşünsün, İYİ Parti bu kurultaydan daha güçlü bir kadro ile çıkacaktır. Akşener, Atatürk’ü anlayan en iyi siyasetçidir. Bahçeli’nin sözleri gibi sözler, kendisini hiçbir şekilde etkilemeyecektir. Kimse Akşener’i hırpalamaya çalışmasın. 27 Nisan kurultayında kadro harekatını gerçekleştireceğiz.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber