Herkes bu haberi konuşuyor: Muharrem Tutuş AK Parti’nin İzmit adayı!

Dün geceden beri siyasi kulisler bu haberle yankılanıyor! Muharrem Tutuş, AK Parti’nin İzmit Belediye Başkan Adayı oluyor.

AK Parti İl Başkanı Şahin Talus ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, dün Ankara’ya gitti. İki başkan, ilçe belediye başkan adaylarıyla ilgili istişare yapmak üzere Genel Merkeze çağrılmıştı. Siyasi kulislerde Başkan Talus ve Başkan Büyükakın’ın, 12 ilçe belediye başkan adaylarıyla ilgili uzlaşılan isimleri genel merkeze sunduğu ve adaylar üzerine istişareler yapıldığı ifade edilmişti.

MUHARREM TUTUŞ

Gelişen süreçte AK Partili milletvekillerinden de Genel Merkezin görüş alacağı, bugün itibarı ile bazı milletvekillerinin arandığı da iddia ediliyor. Ancak dün geceden bu yana konuşulan çok önemli bir gelişme var. O da Muharrem Tutuş.

KULİSLER HAREKETLENDİ

İddiaya göre, İl Başkanı Talus ve Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’ın İzmit için genel merkeze önerdiği isim Muharrem Tutuş oldu. Kocaeli milletvekillerinin de Muharrem Tutuş isminde bir problem görmemesi nedeniyle de kulisler dün geceden beri hareketlendi.

PAYLAŞMAYA BAŞLADILAR

Öyle ki, sosyal medyada bazı AK Partililer, Muharrem Tutuş’un belediye başkan adayı olduğunu paylaşmaya başladı. Yine Tutuş’a yakın kaynaklar, dün geceden bu yana Muharrem Tutuş’un adaylıkla ilgili tebrik telefonları aldığını da iddia ediyor.

PEKİ NELER YAŞANDI?

AK Parti'de Kocaelili yöneticilerin de yer aldığı aday belirleme toplantısında İzmit için Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz ile İzmit Belediye Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş'un ismi masaya geldi. Aday tespit komisyonu, Muharrem Tutuş'tan yana karar kıldı. Fakat son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği, aday tespit komisyonunun kararının nihai bir karar olmadığının altı çiziliyor.

MUHARREM TUTUŞ KİMDİR?

Muharrem Tutuş, 1983 yılında İzmit Bekirdere’de doğdu.

Kocaeli Üniversitesi Denetim, Muhasebe ve Finans bölümü, Yüksek Lisans mezunu. 2012 yılından bugüne, Mali Müşavir olarak serbest hizmet vermekte. Siyasete, Lisans eğitimini tamamladıktan sonra AK Parti gençlik kollarında siyasi hayatına başladı. Sırasıyla; İzmit ilçe gençlik kolları yönetimi, Kocaeli il gençlik kolları yönetimi, İzmit gençlik kolları başkanlığı, İzmit ilçe başkan yardımcılıkları, İzmit Belediyesi meclis üyeliği ile grup başkan vekilliği ve son olarak da İzmit ilçe başkanlığı yaptı. İzmit İlçe Başkanlığından istifa eden Tutuş, AK Parti İzmit Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

Tutuş evli ve 3 çocuk babası.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber