“Herkes ektiğini mi biçiyor?”

Türkiye’nin sıcak siyaset gündeminde gözler yavaş yavaş 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere çevrilirken Milliyetçi Hareket Partisi’nde uzun yıllardır milletvekili olan Saffet Sancaklı partisinden istifa etmişti. Sancaklı'nın istifasının yankıları Kocaeli'de devam ediyor.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlere partilerin ve adayların hazırlıkları devam ederken Milliyetçi Hareket Partisi’nde sıcak bir gelişme yaşandı. MHP’nin Kocaeli Milletvekili olarak uzun yıllardır milletvekili olan Saffet Sancaklı dün partiden istifa etti.

“TERCİH KENDİSİNİNDİR”

Saffet Sancaklı geçtiğimiz günlerde Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyelerini kabul ettiği toplantıda “MHP’ye Kocaeli’de bir belediye verilmezse yerel seçimde sahada çalışmayacağım” sözlerinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tepki göstermişti. Bahçeli, “ Futbol hayatında 3 büyük kulüpte oynama geleneğini siyasette de mi sürdürmek istiyor? Tercih kendisinindir!” ifadelerini kullandı. Bahçeli’nin ifadelerinin ardından partiden istifası istenen Saffet Sancaklı dün akşam saatlerinde MHP’den istifa ettiğini açıklamıştı.

KOCAELİ’DE TEPKİLER GELMİŞTİ

Saffet Sancaklı’nın istifası sonrasında ise Kocaeli’de birçok paylaşım yapıldı. Partinin eski il başkanlarından Aydın Ünlü ve Yunus Emre Kurt’un sonrasında 26.dönemde MHP’den milletvekili adaylığı ve Darıca Belediye Başkan adayı Arif Gülen ve MHP’nin eski il başkanlarından olan Ruhi Çavdar’dan da paylaşım geldi. Gülen ve Çavdar’ın paylaşımının altına ise partili isimlerden yorumlar gecikmedi.

“HERKES EKTİĞİNİ Mİ BİÇİYOR?”

Arif Gülen, Devlet Bahçeli ile olan fotoğrafını paylaşarak, “Benim öngörüm mü çok yüksek… Ya da herkes geçte olsa ektiğini mi biçiyor?” ifadelerini kullandı. Gülen’in bu paylaşımının altına partili isimlerden de yorumlar geldi.

“ZARARI ÇOK OLDU”

MHP’nin eski il başkanlarından olan Ruhi Çavdar ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile olan fotoğrafını paylaştı. Çavdar’ın paylaşımı sonrasında yapılan yorumlar arasında Erdoğan Çatalyürek’in yorumu dikkat çekti. Çatalyürek, “Kocaeli Saffet'ten kurtuldu. İkametgahı olmayan vekildi. Zararı çok oldu. Faydası hiç olmadı.”

İşte o paylaşımlar;

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber