Hürriyet’ten zafer konuşması! “Ahdım olsun 5 yıl sonra Büyükşehir’i alacağız”

Seçimi tekrar kazanan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet yaptığı zafer konuşmasında Büyükşehir Belediyesini hedefleyerek, “5 yıl sonra ahdım olsun bu büyükşehir ya alacağız ya alacağız” dedi.

Yerel seçimler için bugün 08.00’de başlayan oy kullanma işlemleri saat 17.00 itibariyle sona erdi. Sandıkların kapanmasından sonra oylar sayılmaya başladı. Kocaeli’nin seçim sonuçları en çok merak edilen ilçelerin başında olan İzmit’ten ilk sonuçlar gelmeye devam ediyor. İzmit Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Fatma Kaplan Hürriyet seçimi farkla kazanan isim oldu. Seçimin Hürriyet için zaferle sonuçlanması sonrası İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet taraftarları BELSA Plaza önünde toplandı. Hürriyet'in zaferini kutlamak isteyen binlerce İzmitli BELSA Plaza önüne akın etti. Saat 23.45 sularında Belediye binası önünde bulunan otobüsün üzerinde çıkan Hürriyet zafer konuşması yaptı.

“BU SEFER DAHA GÜÇLÜYÜZ”

Hürriyet konuşmasında, “Ne demiştik? Ne söz vermiştik? 2019’da kolay kazanmadık kolay vermeyiz. Biz sözümüzü tuttuk. 2019’da hep birlikte kazanacağız demiştik. Aynı 2019 yılında dediğimiz gibi bu seçim i alacağız demiştik. Hep beraber başardık, başardık ve başardık. Ama bu sefer daha da güçlü şekilde, meclis çoğunluğu ile birlikte kazandık. Daha da güçlüyüz beraber. Halkımız 5 Yıldır İzmit’i engelleyenlere çok güzel bir ders verdi. 5 yıldır bu kentte rant uğruna zarar verenlere çok güzel cevap verdi. Biz sosyal demokratlar halkçı belediyeciliği ilke edinmiş bütün dürüst insanlar milletimize hizmet etmek adına var gücümüzle çalıştık. Ranta çalışanlara inat halkın insanıyız dedik ve halka çalıştık.

“YILLAR SONRA BİRİNCİ PARTİYİZ”

İzmit’i sizlerle birlikte, hep birlikte gülümsettik. Halkımızın bize olan destekleri ile oyumuzu daha da arttırdık. Meclis çoğunluğu da bizim oldu. Bugün hep birlikte bu BELSA’yı teslim etmedik. Bu akşam tüm Türkiye’de kıpkırmızı bir harita çıkardık. Mutluluğun haritası. Yıllar sonra Türkiye’de birinci partiyiz. Bu zafer gençlerin zaferi, bu zafer kadınların zaferi. Biz umutsuz insanlara inat hep umudu büyüttük ve zafere inandı. Halkımıza kendimizi doğru anlattık. Şimdi sadece İzmit’de değil. Yalnız değiliz. Derince gülümseyecek, Derince’den sonra Karamürsel de gülümseyecek. Şu Anda Körfez’de kafa kafayayız. İnşallah ilerleyen saatlerde orada da çok güzel sonuçlar alacağız. Bu birlikteliğin daha da arttıracağız.

“BÜYÜKŞEHİR’İ HEDEFLEDİ”

Bu akşam daha büyük bir hedef koyacağız. Gülümse İzmit demiştik. Şimid sıra Nerede? Size söz veriyorum İzmit gülümsedi şimdi sıra Kocaeli’de. 5 yılımız var. 5 yıl boyunca uyumayacağız, dinlenmeyeceğiz. 5 yıl sonra ahdım olsun bu büyükşehir ya alacağız ya alacağız. Artık 13-0 şımarıklığı bu kentte olmayacak. Artık 13-0’a izin vermeyeceğiz. Bu kenti rant yuvasına çevirmelerine izin vermeyeceğiz. Bu kentin sorunlarını Gebze’sinden Kandıra’sına kadar omuz omuza çalışacağız. Herkesten bir ricam var. Sabahlara kadar kutlamalar yapacağız. Bu zafer sarhoşluğu olmayacak. Kimseye tepeden bakmayacağız. Biz bütün halkımıza sım sıkı sarılacağız. Bize oy vermeyen insanlara da kendimizi daha iyi anlatacağız. Oy vermeyen insanlarımız da günü geldiğinde size oy veriyorum diyecek. 400 bin İzmitlinin başkanıyız. Kimseyi ayırmayacağız. Bunların yaptığı gibi yapmayacağız. Kimseye yüksekten bakmayacağız. BU kentte daha büyük zaferler kazanacağız” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber