İbrahim Karaosmanoğlu’ndan ikinci dönemine başlayacak başkanlara nasihatler

Geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu Başiskele’de bulunan Karaosmanoğlu Eğitim Merkezi’nde ziyaret ettik. Tecrübeli başkan Karaosmanoğlu ikinci dönemine başayacak belediye başkanlarına tavsiyeler verdi.

Kentimizde 30 yıl aktif siyaset yapan geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Kamu Görevlilileri Etik Kurulu Üyesi İbrahim Karaosmanoğlu Başiskele’de bulunan Karaosmanoğlu Eğitim Merkezi’nde gazetemizi konuk etti. Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan ve Yazı İşleri Müdürü Cansu Albayrak Kızılkaya’nın sorularını yanıtlayan Karaosmanoğlu anılarını anlatarak ikinci dönemine başlayacak olan belediye başkanlarına nasihatlerde bulundu.

“BAKIŞINIZLA, DURUŞUNUZLA DEĞER VERİN”

İkinci dönemine başlayacak olan başkanlara tavsiyelerde bulunan İbrahim Karaosmanoğlu, “Samimi olmalılar. Kendilerini vatandaştan farklı görmemeliler. Vatandaşa ayrım yapmaksızın bakışınızla, duruşunuzla değer verin. Onlara değer verirseniz, onlar da size değer verir. Kalpten kalbe yol vardır.

“BİRBİRLERİNİN ALEYHİNDE KONUŞMASINLAR”

Vatandaşı bazı insanlar cahil görüyor. Ama onların çok büyük bir terazisi var. Aday adayları ve belediye başkanları birbirinin aleyhinde konuşmasın. Sadece kendilerini ifade etsinler, işlerini anlatsınlar. Ben 6 defa seçim yaşadım. Belediye başkanlığı zor bir iş. Kamu yönetiminde en zor görev belediye başkanlığıdır.

“BELEDİYE BAŞKANLIĞI DELİLİK İŞİ”

Bir fıkra var Temel Dursun'a demiş ki ‘Ula Dursun, ben kuşum, kaşındım, belediye başkanı olacağım’ Dursun da demiş ki, ‘Ulan deli misin demiş ya şart mıydı demiş? Anladın mı? Yani belediye başkanlığı biraz delilik işi. Ama bu delilik tabii öyle şey deliliği değil.

“BAZILARI TİLKİ GİBİ…”

Biraz hafif de deli olmalı insan. Azıcık gözü kara olmalı. Yani herkes bu işi yapamaz. Çok sabırlı olmalılar. Sabır taşı kolay çatlamamalı. Çünkü her çeşit insanı dinliyorsun. Her çeşit insanla muhatap oluyorsun. Bazısı var. Çok güzel, iyi niyetli. Bazıları da tilki gibi neler neler.

“DIŞARDAN GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ KOLAY DEĞİL”

Bunların dengesini kuracaksın. Dışardan göründüğü gibi kolay değil. Eskiden belde belediye başkanlığı zamanında personelin maaşını veren belediye başkanı kahramandı. Şimdi Allah'a şükür AK Parti döneminde belediyeler çok daha iyi durumda. Ben büyükşehir başkanı olduğum zaman, belde belediyelerinin yarısından çoğunun maaşını biz verdik.

“SEKA’YI RANT ALANI YAPMADIK”

O dönem bütün ilçe belediye başkanlarına şunu söyledim. Size gelen personelin size göre en problemli olanlarını bana gönderin. Hepsini ilgi alanlarına göre yerleştirdik. Sadece Seka'dan 850 kişi geldi. Hepsiyle tek tek mülakat yaptık. Ve bütün Seka'yı da yani tamamını da vatandaşa açtık. Rant alanı yapmadık orayı.

“HER ŞEYİN BİR BAŞLANGICI VE SONU VAR”

Her şeyin bir başlangıcı var. Bir de sonu var. Biz nöbetimizi iyi tuttuk. 2019 yılında genel merkeze giderek genel başkan ile görüştüm. ‘Ben üç dönem kuralını uygulayacağım aday olmayacağım’ dedim. Türkiye çapında bu uygulandı ve bence faydalı oldu” dedi.

Soldan sağa: Furkan Çalışkan, İbrahim Karaosmanoğlu ve Cansu Albayrak Kızılkaya

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber