İl Başkanı Ali Taştan: “Adayımız Cafer Ateş’tir”

Bir süredir suların durulmadığı Yeniden Refah Partisi İzmit İlçe Teşkilatının olağanüstü kongresi bugün gerçekleşti. Kongrede konuşan İl Başkanı Ali Taştan, adaylarının Cafer Ateş olduğunu ifade ederek diğer adayların meclis üyesi aday adayı ve belediye başkan aday adayı olmasını istedi.

Tek adaylı kongre tartışmalarının yaşandığı teşkilatta mevcut ilçe başkanının istişare yapılmadan tekrar aday gösterilmesine karşı çıkan 3 isim kongrede adaylığını açıklamıştı. Kongrenin tek adaylı yapılmasını isteyen il yönetimi önce iki adayın delegeliğini sildi daha sonra adaylara haber vermeden gizli bir şekilde kongreyi yapmaya çalıştı. Kendilerinden habersiz bir şekilde kongre yapılacağını öğrenen başkan adayları Nurettin Kulaksız, Hakan Uzun ve Abdurrahman İlhan kongrenin alanına giderek kongrenin yapılmasını engellemişti. Tartışmalı sürecin ardından kongre bugün gerçekleşti. Kongre günü Abdurrahman İlhan kongreden çekilerek Hakan Uzan’a desteğini açıkladı.

ORADAYDILAR

Kongreye Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Doğan Aydal, MKYK Üyesi Hüseyin Küçükkeskin, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İl Başkanı Ali Taştan, ilçe başkanları, yöneticiler ve partililer katıldı.

“HEP BİRLİKTE HEYECANLIYIZ”

Yeniden Refah Partisi İzmit İlçe Başkanı Cafer Ateş yaptığı konuşmada, “Bu kadar değerli büyüklerimiz varken İlçe başkanı olarak bize lafı uzatmak düşmez. Şu an kürsüde gerçekten çok heyecanlıyım bu heyecan, salonu dolduran Milli Görüş erlerinin heyecanıdır. El ilanları dağıtarak partisini anlatmaya çalışan hanım kollarının heyecanıdır. Halkımızın heyecanıdır. Evet, heyecanlıyız bu heyecanla ne yapacağız? Çok çalışacağız, çok çalışacağız. 7’den büyük Türkiye sloganıyla çıktığımız bu yolda Fatih Erbakan’ı başkan yapacağız. Böylelikle öncelikle ülkemize sonrasında Müslüman coğrafyalara barışı, huzuru getireceğiz. Bu salonu dolduran siz milli görüşçülerde bu güç var. Tüm teşkilat mensuplarımız canla başla çalışarak önümüzdeki yerel seçimlerde Kocaeli’ye Yeniden Refah Partisi’nin bayrağını dikecektir. Sonrasında ise Genel Başkanımız Fatih Erbakan’ı başkan yaptıracağız” şeklinde konuştu.

“BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI ÖNERİSİ”

Kongreden konuşan İl Başkanı Ali Taştan, “Bizim adayımız biraz önce size hitap eden Cafer Ateş'tir. Rabbim yar ve yardımcısı olsun. İpi göğüsleyecek çalışmaları yapacaktır. Belediye başkanımıza da salonun tahsisi konusunda ve destekleri için teşekkür ederim. İlçe Başkanlığı noktasında arzulu olan kardeşlerim var. İlçe Başkanlığı konusundaki gayretlerini yerel seçimlerde belediye başkan adaylığına ve meclis üyeliği adaylığına başvurarak göstermesini istiyorum. İnanıyorum ki kongreden sonra hem ilçe başkanımızın hem de il yönetimimizin arasında olacağından kimsenin kuşkusu olmasın.

“BASKIN” KONGRE AÇIKLAMASI

Biz kongrelerimize başvururken bize iki tarih veriliyor. İlk tarihte çoğunluk olmazsa ikinci tarihte kongre olur diyor. Biz ilkini 6 ekim günü yapacağımızı söyledik. Buraya birkaç kişi daha geldi. Baskın seçim yapıyorsunuz dediler. Bu teşkilatlarımızdan kaynaklanan değil seçim kurulunun verdiği tarih noktasında gerçekleşen bir hareket.

İKTİDARA YÜKLENDİ

22 yıldır ülkeyi bu hale getiren AK Parti hükümetine söz söylediğimde ağır konuşuyorsun başkan demişlerdi. Yalan söylemiyoruz. Biz sıradan bir muhalefet değil Biz ana muhalefetiz. Allah’ın lütfu ile biz besmeleyi çektik. 14 Mayıs seçimlerinde milletimizin huzuruna çıktı. 30 yıl sonra bıraktığımız yerden milli görüşün bayrağını Türkiye’nin her yerinde bayrağı çekmeye hazırız” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber