İlker Kazan: İzmit’teki çöp sorunun sebebi Fatma Kaplan Hürriyet

Milliyetçi Hareket Partisi İzmit İlçe Başkanı İlker Kazan Nokta Tv ekranlarında yayınlanan Şehrin İçinden programında konuştu. Kazan, “İzmit’teki çöp sorunun sebebi Fatma Kaplan Hürriyet” dedi.

Nokta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cansu Kızılkaya’nın sunduğu Şehrin İçinden programının bugünkü konuğu Milliyetçi Hareket Partisi İzmit İlçe Başkanı İlker Kazan oldu. Programda konuşan Kazan, İzmit’te büyük bir çöp sorunu olduğunu belirtti.

EKİBİNİ ANLATTI

18 Eylül’de ilçe başkanı olarak atanan Kazan yeni ekibini anlattı. Kazan, “Bizim partimizde görev istenmez verilir. Ekibimizi oluşturduk bugün itibariyle ekibim onaylandı. Ekibimde doktorundan tutun, petrolcüsüne her kesimden vatandaş var. Yeni yüzleri eski yüzlerle birleştirerek aktif bir MHP İzmit teşkilatı göreceksiniz” dedi.

“TUNCAY BATI İLE DİYALOĞUMUZ İYİ”

MHP İl Başkanı Tuncay Batı hakkında da konuşan İlker Kazan açıklamasında “Tuncay Batı başkanımla daha önce birlikte çalıştık. O il başkanlığındaydı ben de ilçe başkanlığındaydım. Çok güzel bir diyaloğumuz var Tuncay Başkanım ile. Ülkücünün eskisi yenisi olmaz. Ülkücü ülkücüdür.

“HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ”

Ülkücülüğün yapılacağı siyasi parti ise MHP’dir. O zamanki yönetimden arkadaşlar demek eski isimlerle çalışmaya gerek duymadılar. Ama şimdiki yönetim eski partilerimizi de yönetimimize kattı. Ben de dahil olmak üzere. MHP Kocaeli olarak herkesi kucaklayacağız” sözlerine yer verdi.

“350’YE YAKIN ÖNERGE VERDİM”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan’ın kendisini ziyareti hakkında da konuşan İlker Kazan açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Fatma Hanım ile daha önce 5 yıl siyaset yaptık. Hafif bir muhalefet yapmadım. 350’ye yakın önerge verdim. Biz orda belediyeyi çalıştırmak için varız. Şimdi ilçe başkanıyım, bu fikirlerimde hiçbir değişiklik olmadı.

“İNCİTMEDEN SİYASET YAĞACAĞIZ”

Şimdi 3 tane meclis üyemiz ile birlikte belediyenin eksikliklerini kapatmak ve faydalı fikirler için çalışacağız. Fatma Başkanımız ve Gökhan başkanımıza nazik ziyareti için teşekkür ediyorum. Ama bir yumuşama yok. İncitmeden kırmadan çok düzgün bir siyaset yapacağız.”

“MECLİSTE DAHA GÜÇLÜ BİR MHP GÖRECEĞİZ”

MHP’nin yeni meclis üyelerinin perfornmansını değerlendiren Kazan, “Yeni meclis üyelerimiz daha önceki dönemlerde birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız hepsi tecrübeli. Benim meclis tecrübemi de kattıktan sonra daha güçlü bir MHP grubu göreceğiz. Bunu ilk mecliste hissettirdik. Meclis üyeliğim bittikten sonra diyaloglarımızı kesmedik. Biz kalpten ülkücüyüz. Ortak bir faydada buluşacağız. En güzel siyaseti İzmit’te göreceğiz” dedi.

İZMİT’TEKİ ÇÖP SORUNU

İzmit’te ‘çöp sorunu’ olup olmadığını sorduğumuz MHP İzmit İlçe Başkanı İlker Kazan açıklamasında şu sözlere yer verdi: “İzmit’in en önemli sorunu çöp. Bu çöp sorununun olmasının nedeni ise İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet. Bizi o dönem bilbordlar ile 7-8 ay şikayet etti. Ben o zaman Plan Bütçe Komisyonu’nda başkan yardımcısıydım.

“HÜRRİYET İNAT ETTİ”

Biz kendilerine yapacakları işleri nasıl, hangi kaynakla yapacaklarını sorduk. Ve ‘Alacağınız arabalar daha güçlü olmalı. İzmit rambalı bir ilçe’ dedik. Aldıkları arabalar küçük arabalar o yüzden bu gücü gösteremiyorlar. İnat etti ‘Ben alacağım’ dedi. Ve biz bunlar için bir sürür arsa sattık. Bakıyorsunuz arsalarımız gitmiş, arabalar hurdaya dönmüş. Ve ödenememiş yakıt borçları var.

“İZMİT ESKİ KOKAN İZMİT OLACAK”

Bugün bir bakıyorsunuz arabamızın bir tanesi takozun üstüne konmuş, yedek parça olarak kullanılıyor. 102 mahalleye 11 tane arabanın yetişmesi mümkün değil. Şimdi bozulduğunu düşünün, İzmit eski kokan İzmit haline dönecek. Bizim o zaman fikirlerimizi alsa ve bizden destek almış olsaydı bugün daha düzgün daha güzel kokmayan bir İzmit olacaktı.

“HAKLI ÇIKTIĞIM İÇİN MUTLUYUM”

Biz en son yanan arabayı gördük. Bizim söylediklerimizin doğru çıktığını gördük. İzmit’in her tarafında çöp sorunu var. Bu sorunun tek sebebi o zaman bizi dinlemeyip bu arabaları alması oldu. Burada haklı çıktığım için mutluyum ama İzmit bu halde olduğu için üzgünüm. Meclisi daha düzgün çalıştırmaya çalışacağız. İnşallah Fatma Hanım inadından vazgeçer.”

İlker kazan Nokta TV Fatma Kaplan Hürriyet
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber