İsim vermeden imamoğlu’na yüklendi! “Sadece Kocaeli ile ilgilendik”

DSP il Başkanlığını ziyaret eden KBB Başkanı Tahir Büyükakın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yüklenerek sadece Kocaeli ile ilgilendiğini ifade etti.

AK Parti’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Mevcut Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ikinci dönem için yeniden aday gösterildi. Cumhur İttifakı’nın adayı olan Tahir Büyükakın bugün DPS İl Başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanı Halim Dedeoğlu’nun konuğu olan Büyükakın, Cumhur İttifakı’nın önemine vurgu yaptı.

“O BENİM AĞABEYİM OLDU”

Ziyarette konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Tahir Büyükakın, “Bu övgü dolu sözlerinizden ve nazik karşılamanızdan dolayı sizlere ve yönetiminze teşekkür etmek istiyorum. Çok sıcak karşıladınız. DSP il Başkanım demek yerine Halim ağabey demeyi tercih ediyorum. O benim hep ağabeyim oldu. Genel sekreter olduğum dönemde de çok kaliteli bir muhabbetimiz oldu. Valilik dönemimde de ziyarete geldiler. Burada kurmuş oldukları seviyeli muhabbeti Bilecik'e taşıma fırsatı bulduk. Gerçekten yararlı bir şeydi. Halim abi başından beri şehrin yararına olan şekilde eleştirmişti. İttifak öncesinde ve sonrasında değişen tek şey, biz aynı ittifakın içinde seçime girdik. Ama yaklaşım olarak bir şey değişmedi.

“HERKESİN BAŞKANI OLMAYA ÇALIŞTIK”

İttifaktan önce sırf muhalefet olsun diye karşı çıkmıyor duysa da ittifaktan sonra da aynı şeyleri söylüyor. Doğruya yanlış, yanlışa doğru demiyor. Biz kendisinden hep razı olduk. Haklı eleştirileri ile ilgili derslerimize çalıştık. Şehrin hayrına bir eleştiri devreye girmiş oldu. Yıkıcı muhalefet anlayışının memlekete faydası olmuyor. Seçildiğimiz günden beri aynı yaklaşım olarak devam ediyoruz. Demokrasi sadece sandık değil. Sandıktan çıktıktan sonra memleketin menfaatlerini gözetmek zorundayız. Biz de bu bilinçle herkesin başkanı olmaya çalıştık. Bu mahalleden bize oy çıkmadı yol yapmayız demedik, ayrım yapmadı ki. Şehrin tamamına adil hizmet götürmek için gayret ettik.

“GÖREV YAPAN KİŞİ KÜÇÜLMEZ”

Siz nasıl diyalog kuruyorsanız insanlar aynı şekilde cevap verir. Biz bunu başarırsa milletin menfaatine dair pozitif gündemler ile meşgul oluruz. Bardağın dolu tarafını hiç görmeyen bir muhalefet anlayışı ile siyaset yapılırsa bunun ne o partiye ne de şehre faydası olmaz. Halim Ağabeyin bahsettiği metro projesi yapıcı siyasetin anlayışı dışında şöyle eleştirilmişti. Türkiye bütçesine büyük katkı yapıyor ama karşılığını almıyordu. Metroyu niye siz yapıyorsunuz diyorlardı. 36 milyar TL civarında bir bedeli olan yatırım. 36 milyar belediye bütçesinden harcanmak yerine belediye bütçesinden karşılanacak. Bunun adına belediye başkanına teşekkür etmek muhalefeti küçültmez onlara değer katar. İktidar cephesinden baktığımızda bir kesiği kusuru olduğunda eksiği kendisine söylendiğinde görev yapan kişi küçülmez hayırlı bir iş yapmış olur” dedi.

“BAŞINDAN BERİ BUNUN FARKINDAYIM”

“Yeni yüzyılın şehirlerini inşaa etmek gerekiyor” dedi. Önümüzdeki dönemi şifresi küresel ısınma. Su kaynağı büyük tehdit yaratıyor ve sıklığı artan afetler nedeni ile tehdit yaratır. Beraberinde gıda kıtlığı tehdidine neden oluyor. Küresel göçler nedeni ile tehditler yaratıyor. Yeniden düşünüp meseleler üzerinde ortak hareket edip çözümleri ve karşılıklarını masaya yatırıp yol almak lazım. Biz hali hazırda bir belediye başkanınız. Yeni mi aklına geliyor diyebilir başkaları. Başından beri bunların farkındayım. Pandemi başladığında kimse endişe etmesin, elimizde ciddi imkanlar var. Gerekirse tüm yatırımları durdurur süreci atlatmak için o kaynakları kullanırız dedik.

“NE YAPACAĞIMIZI BİLİYORUZ”

Geçtiğimiz seçimlerde DSP ile bir ittifak yaptık. İttifakımız şu anda devam ediyor. İttifakımız memleketimizin daha güzel hizmet alabilmesi için yapılmış bir ittifak. Kişisel hesaplar için yapılmış bir ittifak değil. Daha iyi hizmet yapacağımıza yönelik ittifak yaptık. Yeni dönemde seçimi büyük bir başarı ile kazanacağımıza inancımız tamdır. Meselelere hakimiyetimizi tamdır. Ne yapacağımızı biliyoruz. Hele bir gelelim bakarız gibi bir yaklaşım içinde değiliz.

“SADECE KOCAELİ İLE İLGİLENDİK”

Geçtiğimiz 5 yıl zarfında başka hiçbir şeyle ilgilenmedik. Sadece Kocaeli ile ilgilendik. Bir yere görev için uğraşalım, genel başkan değiştirelim, buralara aday olalım gibi işlerle uğraşıp şehrimize hizmet etmeyi ihmal etmedik. Belediye başkanı olarak seçildik belediye başkanı olarak çalıştık. Yeni dönemde de belediye başkanlığına aday oluyor. Başka işler ile uğraşmayacağız. Sadece seçim dönemlerinde halkımızı hatırlamayacağız. Önümüzdeki dönemin öncelikleri bir önceki dönemin önceliklerinden farklı değiliz. Birinci önceliğimiz bu kentin dirençli şehri haline getirmek” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber