İsmi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adaylığı için geçiyordu! Yeniden Refah Partisinde çok büyük Prof. Dr. Doğan Aydal krizi

Yeniden Refah Partisi İstanbul eski il başkanı Hüseyin Terzi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için ismi geçen Prof.Dr. Doğan Aydal hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Krizin büyüklüğünü ve sebeplerini ifade eden kişi İstanbul eski il başkanı Hüseyin Terzi. “Zorunlu açıklama” başlığıyla “5 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilen Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Divanı sonrası arayan pek çok dostumuzun söylemleri ve talepleri sebebiyle sessizliğimizi bozmak ve bu açıklamayı yapmak zorunluluğu doğmuştur” ifadelerini kullanan Terzi sosyal medya hesabından 4 parçalık bir açıklama yaptı.

ADINI ANMADI

Hüseyin Terzi; görevden alınacağı konuşulan YRP Kocaeli İl Başkanı Ali Taştan’a açık desteği ile bilinen ve teşkilat içinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak istediği konuşulan Prof. Dr. Doğan Aydal için çok sert ifadeler kullandı. Aydal için “baş figüran” ifadesini kullanan ama hiçbir cümlede adını anmayan Terzi, 2015 yılından bugüne Aydal’ın söylem ve eylemlerini özetledi.

"ZEHRİNİ TEŞKİLATLARA ZERK ETMEYE ÇALIŞAN BİRİSİ"

“Buna rağmen başfigüran bizzat Fatih Erbakan tarafından İstanbul bölge sorumlusu olarak görevlendirildi. İtiraz ettik araya damat bey girdi, baş figürana kefil oldu, daha önceki söylemlerin yaşanmayacağına dair söz verdi… Gittiği her ilde sorun çıkaran ve zehrini teşkilatlara zerk etmeye çalışan baş figüran… Baş figüranın hedefinde Milli Görüş hareketi ve Erbakan Hocamızın mücadelesi olduğunu hatırlatıp ceketimizi alıp oradan ayrıldık…" dedi.

“İYİ NİYETLİ YAKLAŞIMIMIZIN YANLIŞ OLDUĞUNU GÖSTERMEKTEDİR”

Terzi açıklamalarına şöyle devam etti; “İyi niyetimizi muhafaza ederek Fatih Erbakan’ın bu konudaki tavrını yönetimsel yetersizliğine, teşkilatçılık konusundaki eksiklerine bağlamaya çalıştık uzunca bir süre. Ancak 7 Ekim’den hemen önce Kudüs’e giderken Filistin yerine İsrail’e gidiyorum diyen ve 1 aydır devam eden soykırımla ilgili hiçbir paylaşım yapmayan baş figüranın, Milli Görüş iddiasıyla siyaset yapılan Yeniden Refah Partisinin 6 Kasım’daki İstanbul İl divan toplantısında Hamas’ı İsrail terör örgütünün istihbaratıyla iş birliği yapan bir yapı olarak gösterip Filistin davasına dil uzatmasına müsaade edilmesi iyi niyetli yaklaşımımızın ne kadar yanlış olduğunu göstermiştir.

“BIÇAK KEMİĞE DAYANMIŞTIR”

Bıçak kemiğe dayanmıştır. Samimi niyetlerle bir araya gelmiş, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir Dünya hedefiyle çalışan teşkilat mensuplarının parazit kılıklı baş figüran tarafından zehirlenmesine müsaade edilemez.

Gazze’de yaşananlarla ilgili yüreğimizin daraldığı, nefessiz kaldığımız, bir şeyler yapabilmek için yanıp tutuştuğumuz bir dönemde bu söylemlere sessiz kalmak acizlikten öte ihanettir."

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber