İstanbul'a kim aday olacak? 5 isim konuşuluyor

31 Mart 2024 yerel seçimlerine 3 aydan az bir zaman kala partilerde de adaylar belirlenemeye başladı. CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi için Ekrem İmamoğlu'nu duyurmasının ardından gözlerin çevrildiği AK Parti'nin adayını Pazar günü açıklaması bekleniyor.

Türkiye'de siyaset gözünü ve kulağını 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere çevirirken, özellikle Ankara ve İstanbul'da AK Parti'nin kimleri aday göstereceği merak konusu olmuştu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada Pazar günü İstanbul adayını açıklayacaklarını kamuoyu ile paylaşmıştı. Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamanın ardından ise önemli bir iddia geldi.

KURUM ÖNE ÇIKTI

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre Erdoğan'ın pazar günü açıklayacağı ismin Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Murat Kurum olduğu bilgisi yayılırken, Kurum'un aynı zamanda AK Parti'nin 18 Aralık'ta düzenlediği ve Erdoğan'ın da katıldığı “temayül yoklaması”nda, en çok tercih edilen 5 isimden birisi olduğu belirtildi.

5 İSİME TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILDI

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Murat Kurum'un yanı sıra Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu ile Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergun ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın da yapılan yoklamada tercih edilen isimler olduğu belirtilirken, Erdoğan'ın seçim kampanyası ve anketleri dikkate alarak, tercihini Kurum'dan yana kullanacağı iddia edildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber