İşte Zinnur Büyükgöz’ün projeleri!

AK Parti Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz düzenlediği projesi lansmanında vaatlerini kamuoyu ile paylaştı.

Yerel seçimlere bir aydan kısa bir süre kaldı. Seçim sayacı ilerledikçe adaylar saha çalışmalarına devam ederken projelerini de açıklamaya başladı. Gebze Belediyesi AK Parti Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz bugün Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinlikte projelerini anlattı. Doğu yakasının en sevilen alanlarından biri olan ve her yıl yüzbinlerce kişiyi ağırlayan Orman’ya projesinin bir bezeri OrmanPark markası adı altında Gebze bölgesine de yapılacak.

“83 BAŞLIKLI PROJE”

Projelerini 83 başlıkta anlatan Büyükgöz sunumunda, “Yeni dönem kentsel yenilenmenin dönemi olacak. 320 dairelik bir toplu konut çalışmasını Kirazpınar bölgesinde yapacağız. 18 Kırsal Mahallelerde yeni imar yolları yapılacak. Yeni Gebze TEM’in kuzeyinde doğacak. Gebze’nin en çok kafa karıştıran sorunlarından biri küçük sanayi kuruluşlarının olmaması. 400 dönümlük arazi üzerinde küçük sanayi sitesi yapılacak” dedi.

“KENT NEFES ALACAK”

Galericiler sitesi projesi ile ilgili konuşan Büyükgöz, “Bir yer belirlenmişti. Kamuoyundaki rahatsızlıktan dolayı yeni bir yer belirlenmiş oldu. Böylece kent nefes alacak” dedi. Akıllı Ulaşım sistemi yapacaklarını belirten Büyükgöz, “Akıllı kavşakları, akıllı otoparklar, kamera sistemleri ile teknik donanımları yerleştireceğiz” dedi.

KAVŞAK YOLLAR

Bağlantı yollarının önemine vurgu yapan Büyükgöz, “Kuzey Marmara Tem Bağlantı yolu önemli. Kuzey marmara Otoyolunun Gebze çıkışı yok. Kamulaştırma maliyeti yüksek olduğu için o dönem projeden çıkarıldı. 1 kuruş devlete maliyet ödetmeden bunu çözmüş olduk. Ulaştırma Bakanı Belediyemizi ziyaret ettiğinde durumu anlattık. Bakanımız o dönem, ‘Kimse kılçıksız balık ikram etmedi. Siz bunu yaptıysanız bize de ihale yapmak düşer dedi’ diye o dönemi anlattı.

KAMYON SORUNLARI

İstanbul’da sahil yolu Kadıköy’den başlar Gebze’ye kadar gelir. Gebze Darıca Tuzla Bağlantı yolu ile Gebze Darı arasındaki kesilen bağlantı kaldırılmış olacak” dedi. Gebze Millet Bahçesi bağlantı yolları ile küçük sanayi girişindeki trafik sorununu çözeceklerini belirten Büyükgöz, “Gebze’de üreten bir şehir. Günlük 5 bin kamyon doldur boşalt yapıyor. Mahalle aralarında kargaşalar yaşanıyor. Gebze Belediyesi olarak hem Pelitlide hem de balçıkta lojistik merkezler oluşturacağız” dedi.

GEBZE’YE ORMANYA

Eski Çarşı Bölgesini yeni dönemde yenileyeceklerini belirten Büyükgöz, “Gebze Beylikdağı bölgesinde Ormanpark projesi ile kimlikli hale getireceğiz. Ormanya’nın farklı versiyonu buraya yapılacak. Bölgeye hayat katacak” dedi. Yeni parklar yapılacaklarını ifade eden Büyükgöz, “gebze’de çocuklar ile piknik yapacağımız bir park yok diye serzeniş olurdu. Yeni dönemde 5 mesire alanı hizmete girecek” dedi.

HÜKÜMET KONAĞI VE HÜKÜMET MEYDANI

Gebze’de hükümet meydanının faaliyete gireceğini ifade eden Büyükgöz, “Millet Bahçesinin üst tarafından kaymakamlık alanı ayrıldı. Proje değerlendirmeleri yapıldı. Hükümet konağı o bölgeye yapılacak” şeklinde konuştu.

“ÇEVRE DÜZENLEMELERİ”

Sultan Orhan Camii’nin çehresinin değiştirileceğini ifade eden Büyükgöz, “Sultan Orhan Camii Osmanlı’nın ilk fetih camilerinden biridir. Bu projenin tüm işlemleri bitirilmiş durumda. Osmanlı hatırasını canlandırmak üzere bir çalışma yapacağız” ifadelerini kullandı.

320 ARAÇLIK YERALTI OTOPARKI

Ulaşım sorununa değinen Büyükgöz, “Gebze’de bugün bir numaralı sorun ulaşım ve otopark sorunu karşımıza çıkar. Biz otopark ile ilgili hassasiyeti ele aldık. İstasyon Meydanı ve 320 araçlık Yeraltı otopark projemiz ile alanı değerlendireceğiz” dedi.

MARMARAY İSTASYONUNA MEYDAN

Marmara İstasyonundan inan insanlar için alanda meydan yapılacağını ifade eden Büyükgöz, “Bu bölgenin altında yine katlı otopark yapılacak” dedi. Çoban Mustafa Paşa Camii alanında yeraltı düzenlemesi yapılacağını ifade eden Büyükgöz alanda çevre düzenlemesi yapılacağını ifade etti.

“3 MİLYON METREKARE ALAN DÖNÜŞTÜRÜLECEK”

Gebze Millet Bahçesi ve Millet Camii ile Gebzemizde hayat bulacak. Gebze Çamlıca Camii’den sonra bölgenin en büyük camiilerinden biri olacak” dedi. Cami’nin yanı sıra Cemevi projesinin de Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirileceğini ifaden eden Büyükgöz, Taşocakları Bölgesinin dönüştürüleceğini ifade etti. Büyükgöz, “3 milyon 130 bin metrekare alan. Kuzeyden güneye doğru rehabilite edilerek Gebze’nin ciğerlerinden biri olacak” dedi.

“KONGRE MERKEZİ YAPILACAK”

Gebze’ye kongre ve Kültür merkezi yapılacağı müjdesini veren Büyükgöz, Büyükşehir Belediyesi ile sorunu çözeceklerini ifade etti. Gastronomi atölyesinde aşçılar yetiştireceklerini belirten Büyükgöz, Hacı Halil Mahallesinde bulunan tarihi hamamın restore edileceğini de söyledi. TÜBİTAK içinde bulunan ancak ziyarete kapalı olan Anibal Anıtı’na yol açacaklarını ifade eden Büyükgöz turizmde destek vereceklerini ifade etti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber