İtalya Başbakanı, Erdoğan'dan göçmenlerin durdurulmasını istedi

Hafta sonu Türkiye'yi ziyaret eden İtalya Başbakanı Giorgi Meloni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede İtalya'ya gelen göçmenlerin durdurulmasını istedi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı makamında ziyaret etti. Türkiye'ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Meloni'nin Erdoğan ile görüşmeleri merak konusu olmuştu. Toplantının detayları ile ilgili edinilen bilgiye göre İtayla Başkanı Meloni Libya üzerinden İtalya'ya gelen göçmenlerin durdurulması için Türkiye'nin desteğini talep etti.

"SULTAN ERDOĞAN"

İtalya'nın sağ koalisyon hükümetine yakın Il Giornale gazetesinde bugün yayımlanan bir habere göre, göç konusundaki işbirliği anlaşmasına dikkat çekildi. Il Giornale bir istihbarat analisti ile hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberini, "Libyalı kaçakçıların durdurulması için Türkiye ile anlaşma' başlığını servis etti. Gazete haberde, "Başbakan'ın imzaladığı anlaşma, 'Sultan' Erdoğan'ın büyük nüfuz sahibi olduğu Libya'dan çıkışları durdurmayı amaçlıyor" ifadelerine yer verildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber