İyi Parti Körfez’de tepki çeken dedikodu: Toyran başkan yardımcılığını kabul etti

İyi Parti Körfez Belediye Başkan adayı olarak Azmi Cihat Hatipoğlu’nun açıklanmasının ardından partide bir takım krizler yaşandı. O krizlere bir yenisi daha eklendi.

İyi Parti Körfez Belediye Başkan adayı Azmi Cihat Hatipoğlu olarak belirlendi. 2019 yılında MHP’den belediye başkan adayı olan ancak MHP’nin aday çıkarmama kararının ardından geri çekilen Hatipoğlu, bir süre önce İyi Parti üyesi olmuş ve iki hafta önce partisinin Körfez Belediye Başkan adayı olarak açıklanmıştı.

İSTİFALAR YAŞANMIŞTI

Hatipoğlu’nun adaylığının açıklanmasının ardından Körfez İlçe Teşkilatında çeşitli sıkıntılar yaşandı. İl Başkanı Nusret Acur’un yaptığı açıklamaya göre partiden en az 33 kişi istifa etti. Bunun yanı sıra İyi Parti İl Başkanı Yardımcısı Güner Çiçekli görevinden istifa ederken, İyi Parti Körfez Belediye Grup Başkan Vekili Fevzi Canbaz, bu görevinden istifa ettiğini duyurdu.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILIĞINI KABUL ETTİ İDDİASI

İyi Parti Körfez İlçe Teşkilatı mensuplarından Feriha Nurlu adındaki bir kadın, üç gün önce sosyal medya hesabından hayli dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Feriha Nurlu, “Kurucu İlçe Başkanımız, Sayın Ömer Toyran’la ilgili birinci sıra meclis üyeliği ve belediye başkan yardımcılığı ile ilgili yetkililerden gelen teklifi kabul ettiği ile ilgili bilgi beni rahatsız etmektedir. Ben bizzat Ömer Başkanın bu teklifleri kabul etmediği beyanına şahidim. Körfez halkı bu yalan dedikodulara layık değildir” dedi.

TOYRAN DA YALANLADI

Dikkat çeken detaylardan biri de İbrahim Ömer Toyran’ın bu gönderi altına yorum yapması oldu. Toyran yorumunda, “Doğrudur Feriha hanım. Kabul etmediğimi pek çok yerde beyan ettim” diyerek dedikoduları onayladı. Yorumlardan bazı partililer, İl Başkanı Nusret Acur’un Körfez için Toyran’a “Yüzde 3 oyumuz var” dediği ve Toyran’a il başkanlığı teklif edildiğini de yazdı. İşte o yorumlar:

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber