İYİ Parti’de Hatipoğlu istifası! Sinanlıoğlu: İthal adaya karşıyım

MHP’den transfer edilen Azmi Cihat Hatipoğlu’nun İYİ Parti’den Körfez Belediye Başkan adayı olması sonrası partinin kurucu ilçe yöneticisi Mustafa Sinanlıoğlu istifa etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün TBMM’de gerçekleşen İYİ Parti Grup toplantısında İYİ Parti’nin Körfez Belediyesi ve Dilovası Belediye Başkan adaylarını açıkladı. Körfez Belediyesine MHP’den transfer edilen Azmi Cihat Hatipoğlu aday gösterilirken Dilovası Belediyesine ise Emin Yılmaz Başkan adayı gösterildi.

“İLK İSTİFA GELDİ”

Hatipoğlu’nun adaylığının açıklanması sonrası ilk istifa geldi. Partinin kurucu ilçe yönetim kurulu üyelerinden, geçtiğimiz Körfez İlçe seçimlerinde Mehmet Candemir’in karşısına aday çıkan İbrahim Ömer Toyran’ın yönetimi ve delege listesinde de yer alan Mustafa Sinanlıoğlu, İyi Parti’den istifa ettiğini duyurdu.

“DÜNYA GÖRÜŞÜME ZIT”

Sinanlıoğlu paylaşımında, “Bugün itibari ile kurucu yönetim kurulu üyesi olduğum İYİ partiden istifa ediyorum. 6 yıldır birlikte mücadele ettiğim partili arkadaşlarıma, yol yürüdüğüm dostlarıma ve aileme verdikleri destekten ötürü teşekkür ederim. İstifa ederken insanların gönlünü kırmak, devam ettikleri mücadelede töhmet altında bırakmak, benim inançlarıma ve dünya görüşüme zıttır.

“İTHAL ADAYLA GİRİLMESİNE KARŞIYIM”

Son günlerde ortaya çıkan gelişmelerden rahatsız olduğum için bu kararı aldım. 2500 üyeli bir ilçe teşkilatında belediye başkan adayı olacak kimse kalmamış gibi ithal adayla gidilmesine karşı olduğum için, Bugüne kadar büyük bir inançla verdiğimiz mücadeleye ve her türlü iftiraya maruz kalan arkadaşlarımıza haksızlık olduğunu düşündüğüm için bu kararı aldım. Bundan sonra vatanım, devletim, ferdi olduğum Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti menfaati, doğrultusunda çalışacağım. Var olsun Turan Eller” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber