İYİ Partili Haluk Tamyüksel: Seçmeni Erdoğan sopası ile konsolide edemezsiniz

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurultayında Selahattin Demirtaş’a selam gönderilmesine İYİ Parti’nin Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel tepki gösterdi. Tamyüksel, “Seçmeni Erdoğan sopası ile konsolide edemezsiniz” dedi.

2023 Genel Seçimleri’nde Millet İttifakı çatısı altında bir araya gelen CHP ve İYİ Parti’nin arası iyice açılmaya devam ediyor. 38.Olağan Genel Kurul’da Kılıçdaroğlu ve Özel’in konuşmaları sırasında Selahattin Demirtaş’a selam göndermesi iki parti arasında derin bir uçurum yarattı. Eleştirilerden biri de İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel’den geldi.

“ERDOĞAN SOPASI İLE KONSOLİDE EDEMEZSİNİZ”

Bir siyasi partinin ittifak yapma veya müstakilen siyaset yapmak gibi kararlarını, siyasi etik kuralları ve nezaket çerçevesi içerisinde pek tabi eleştirebilirsiniz. Lakin; muhalefetteki siyasi partileri ve seçmenlerini her seçim döneminde, kendi geminizi yürütmek adına Erdoğan sopası ile konsolide edemezsiniz” dedi.

“MUHALEFETİ ESİR ALMIŞ SİYASET SİMSARLARI”

İttifakın da, Siyasetin de etik kurallarının olması gerektiğini söyleyen Tamyüksel, “Her seçim dönemi geldiğinde elinde ki sopa ile, tüm muhalif unsurlara kendini dayatan, bu dayatmaya karşı çıkanı da AKP’li olarak yaftalayan siyaset simsarları bu kafadan derhal çıkmalıdır. Muhalefeti esir almış bu siyaset bezirganları mevcut işgüzarlıklarıyla millete büyük bir seçim kaybettirmekle kalmayıp, insanların umudunu da kaybettirerek, siyasetten uzaklaştırdılar. Her gün ağızlarına doladıkları 2019 ruhunu kendi elleriyle öldürdüler” ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber