İyi Partili isimden aykırı yorum: Sinan Ateş olayında temel hedef MHP’yi yıpratmak

İyi Parti’nin 2019 yılı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve partinin eski il başkanı Serdar Kaman’dan Sinan Ateş meselesiyle ilgili aykırı yorum...

İyi Parti - CHP ittifakının 2019 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve İyi Parti’nin eski il başkanı Dr. Serdar Kaman, Kuveyt’ten Kocaeli’ye tatil için geldi. Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın sorularını yanıtlayan Serdar Kaman, hain bir cinayete kurban giden Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş ile ilgili çarpıcı bir yorum yaptı. Serdar Kaman, Sinan Ateş cinayetindeki temel hedefin MHP’yi ve Türk milliyetçilerini yıpratmak olduğunu söyledi.

ULUSAL SİYASETİ DÜŞÜNÜYORUM

Kendi siyasi geleceğinizle ilgili nasıl bir planlamanız var?

Türkiye’ye döndüğümde yerel siyasetten, ulusal siyasete adım atmak istiyorum. Onun hazırlığını yapıyorum. Bu hazırlığım da İyi Parti içerisinde. 2000 sonrası kurulan en etkili parti kuşkusuz İyi parti. Ben siyasete İyi Parti’de devam etmek istiyorum.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE ŞEKİL VERECEK İSİMLER

Nasıl bir hazırlıktan bahsediyorsunuz?

Fikri olarak, bilgi olarak ve ekip olarak bir çalışma içerisindeyim. Farkında olmadığınız, bilmediğiniz birçok bağlantım var. Ulusal siyaset için bir ekip oluşturuyorum. Daha çok Türkiye’nin geleceğine şekil verecek ekibi oluşturuyorum kafamda. Kendilerine birer ikişer açıklıyorum. Zamanı geldiğinde göreceksiniz.

MİLLİYETÇİ CEPHE BİR ARAYA GELMELİ

Peki ulusal siyasette sizin hedefiniz nedir?

Ben Türk milliyetçisiyim. Milliyetçi cephenin bir araya gelmesi taraftarıyım.

Bu cepheye MHP de dahil mi?

Evet. MHP, İyi Parti, Zafer Partisi, Büyük Birlik Partisi gibi partilerin yan yana gelip birlikte hareket etmesi gerekiyor. Milliyetçi cephe bir araya gelirse, yüzde 30 oy potansiyeli olacaktır. Ve iktidar olur. Aslında şu an MHP’de yaşanan olayların, Sinan Ateş mevzusunu kast ediyorum… Aslında MHP’yi yıpratmaya yönelik bir organizasyon olduğunu düşünüyorum.

MHP VE TÜRK MİLLİYETÇİLERİ YIPRATILMAK İSTENİYOR

Aykırı bir yorum yapıyorsunuz… İyi Partili isimlerden pek de işittiğimiz bir söylem değil bu…

Olabilir. Ben Sinan Ateş cinayetinin, Türk milliyetçilerinin bir araya gelmesini engellemek için yapının faaliyetinin bir sonucu olarak görüyorum. Sinan Ateş gibi değerli bir şahsiyetin, böylesine acı bir olayla kaybetmemiz çok kötü. Ama temelde bu olayın ana nedeni MHP’yi yıpratarak Türk milliyetçiliğini törpülemektir. Ve amacına neredeyse ulaşmak üzereler. Ancak benim gibi insanlar buna inanmıyor. Benim gibi düşünen de çok insan var. Temel hedef MHP’yi ve Türk milliyetçilerini yıpratmak.

MERAL AKŞENER PUSULASINI KAYBETTİ

Meral Akşener ile görüştünüz mü?

Meral hanımla en son geçen yıl yüz yüze görüştüm. Kendisine şunu söyledim; tabanla bağını koparmaması gerektiğini ifade ettim. Rahmetli Demirel örneğini verdim. Meral Akşener’in siyasetteki kutup yıldızı, rahmetli ağabeyi Nihat Gürer’di. Ona yol gösteriyordu. Fakat Meral hanım ağabeyini kaybettikten sonra, pusulasını kaybetmiş gibi oldu.

NİHAT GÜRER’İN ÖLÜMÜNDEN SONRA…

Maalesef ki yanına aldığı ekip de Nihat beyin ölümünden sonra ona yeteri kadar yol gösteremedi. Biz bu zaman dilimi içerisinde liderimizdir diyerek çok da fazla yorum yapmadık, liderin hikmetindedir dedik. Ancak anladık ki, kurduğu ekip Nihat beyin yerini alamadı.

DEVİŞOĞLU O EKİBİN İÇİNDE MİYDİ?

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da Meral Akşener’in yakınındaydı. Bu başarısız olarak nitelendirdiğiniz ekip de kendisi de vardı o zaman…?

Hayır, yok. Genel başkanımızın o ekibin içinde olduğunu düşünmüyorum. Daha dar, görünmez bir ekipten bahsediyorum. Çok daha dar bir ekip, genel başkanımıza yanlış yönlendirmeler yaptılar. Genel başkanımız aslında çok efor sarf etti, güzel şeyler yaptı. Türk siyasetinin ona ihtiyacı var. Ama çok yıpratıldı, olmayan iftiralara maruz kaldı. Bu hikayenin sonu böyle bitmemeliydi. Ama ağabeyi öldükten sonra Meral hanımın siyasi kariyeri 3-5 yıl içerisinde çok yıpratıldı. Yaşanan tek neden Meral hanımın kutup yıldızını kaybetmesiydi.

KORAY BEY GENEL BAŞKAN OLMAK İSTİYOR

Koray Aydın İyi Parti’den istifa etti. Son dönemde partide bazı istifalar görüyoruz. Bu ayrılıklar partiyi zayıflatıyor gibi gözüküyor. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

Beklentiler büyük oluyor, karşılığını göremiyorsun ve ayrılıyorsun. Koray bey en başından beri genel başkan olmak istiyordu. Önce MHP’de şansını denedi, olmadı. Sonra İyi Parti’de şansını denedi. Yine başaramadı. Muhtemelen yine genel başkan olabileceği bir yapının içinde yapılanır diye düşünüyorum. Başarılı olabilir mi, onu zaman gösterir.

ZATEN GİTSİNLER…

Yaşanan istifalar parti açısından çok etkilemez. Zaten bu partiye kişisel hedefler için gelenler varsa, gitsinler zaten. Ama bizim hedefimiz Büyük Türkiye’yi inşa etmek. Bu kadrolar da gelir. Siyasette 24 saat içerisinde çok şey değişebilir. Rahmetli Süleyman Demirel’in söylediğini unutmamak lazım. Çok şey değişebilir.

YAVUZ AĞIRALİOĞLU NE YAPAR?

İyi Parti’den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, sizin döneminizde partinin çok önemli aktörlerinden biriydi. Kendisinin bir parti kurma hazırlığı var. Yavuz beyin ve kurulması planlanan partinin geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Parti kurmak kolay bir şey değil. Önce toplum temelinde bir talep oluşması lazım. Yavuz bey hırslı. Daha önceden İyi Parti’deyken onunla konuştuğum zaman, bir parti kurmak istediğini hissetmiştim. Lider olmak istiyor, bir şeyler yapmak istiyor. Eğer iyi bir ekip kurarsa başarılı olma ihtimali var ama ekibin gücüne bağlı. Eğer kuramazsa, o da son zamanlarda kurulan diğer partiler gibi yerinde sayar.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber