İYİ Parti’nin Kocaeli Büyükşehir adayı belli oldu iddiası, o isimden açıklama

Başta Kocaeli olmak üzere Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde yaptığı yatırımlarla dikkat çeken isim, İYİ Parti’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı mı olacak?

İYİ Parti’de kulisler hareketli. Bugüne dek İYİ Parti, Kocaeli’de dört ilçenin belediye başkan adayını açıkladı. Körfez’de Azmi Cihat Hatipoğlu ile Dilovası’nda Emin Yılmaz bugün, Karamürsel’de Mehmet Baş ve Gebze’de Sadık Güvenç, belediye başkan adayları olarak açıklandı. İlçelerde isimler yavaş yavaş şekillenirken, bir yandan da gözler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adayında.

MİLLETVEKİLİ ADAYIYDI

Konuyla ilgili son derece önemli iddialar var. Türkiye genelinde hizmet veren Paket Taksi’nin kurucusu, son genel seçimlerde İYİ Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı olan Raşit Emir Süer’in ismi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için geçiyor.

EŞİ GÖLCÜKLÜ

Aynı zamanda Ordulu olan Raşit Emir Süer, Ordu’da yayın yapan Ordu Olay Gazetesi'ne bir açıklama vererek, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına yeşil ışık yaktı. Eşinin Gölcüklü olduğunu ve askerliğini Gölcük’te yaptığını aktaran Raşit Emir Süer, adaylıkla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"ORTAYA BİR İDDİA KOYACAĞIM"

“Kocaeli benim bir parçam. Eşim Gölcüklü. Askerliğimi Gölcük’te yaptım. Kocaeli’de yatırımlarım var. Genel Başkanımız Meral Akşener’in talimat vermesi durumunda başarmak için ortaya bir iddia koyacağımı ifade etmek istiyorum. Kocaeli halkıyla omuz omuza Kocaeli’yi hak ettiği noktaya getiririz. Kocaeli’yi bir dünya şehri yaparız.”

RAŞİT EMİR SÜER KİMDİR?

Raşit Emir Süer, 1984 yılında Ordu'da doğdu. Paket Taxi'nin kurucusu ve başarılı bir girişimci olan Süer, 38 yaşındadır. 2016 yılında Paket Taksi şirketini kurarak büyük bir başarıya imza atan Süer, 2021 yılında genç girişimci ödülünü kazandı. Şirketi, Migros ile yaptığı yatırım anlaşması ile büyük bir ivme kazandı ve yaklaşık %60'ı Migros'a ait oldu. Raşit Emir Süer, son genel seçimlerde İYİ Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı gösterildi ancak seçilemedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber