İzmit Belediyesi bu ihalenin açıklamasını neden yapamıyor?

Nokta Gazetesini ziyaret eden MHP İzmit Belediye Meclis üyesi İlker Kazan, araç kiralama ihalesi konusunu gündeme taşıdı

MHP İzmit Belediye Meclis üyesi Mehmet İlker Kazan, Nokta Gazetesini ziyaret etti. Burada İzmit Belediyesiyle ilgili son derece önemli sorular soran Kazan, araç kiralama ihalesinin izahının neden yapılamadığına dikkat çekti. Öte yandan Kazan, belediyenin Gölkaypark’ta çok büyük zarara uğratıldığını da gündemine taşıdı. Ayrıca firma sahibib ses kayıtlarının da ortaya çıktığı İmsa Organizasyonu da gündemine alan Kazan, “Bu vatandaş neden birden sustu? Neden kimse onun sorduklarına cevap vermedi?” sorularını sordu.

TUNCAY SEYAHAT OLAYI

İşte MHP İzmit Belediye Meclis üyesi İlker Kazan’ın öne çıkan o açıklamaları:

“İzmit Belediyesi bir araç kiralama ihalesine çıkıyor. Tuncay Seyahat kazanıyor. İhale iptal ediliyor. Tuncay Seyahat bunun üzerine dava açıyor. 1 Milyon 800 bin lira tazminat kazanıyor.

PARA YİYEN BİRİLERİ Mİ VAR?

Daha sonra İzmit Belediyesi bu kez ihaleyi İstanbul’dan bir firmaya veriyor. Bu firma da gidiyor, belediyeye verdiği araçları Tuncay Seyahat’ten alıyor. Sen İzmit Belediyesi olarak bu araçların Tuncay Seyahat’ten geldiğini bilmiyor musun? Bu araçları kabul edeceksen ilk ihaleyi neden iptal ettirip tazminat veriyorsun? Burada para yiyen birileri mi var? Benim gördüğüm İzmitliler ve İzmit Belediyesi açıkça kaybediyor.

KAYBEDEN İZMİTLİLER

O da gidiyor araçları tuncay Seyahat’ten alıyor. Bu durumda Tuncay Seyahat’ten araçları neden alıyorsun? Tuncay Seyahat’ten bu araçların geldiğini bilmiyor musun? Ruhsatlara bakmıyor musunuz? Burada kaybeden İzmitliler ve İzmit Belediyesi. İstanbul’dakiler ihaleyi alıyor.

O ŞAHIS NEDEN BİR ANDA SUSTU?

Mesela ses kayıtları ortaya dökülen İmsa Organizasyonun sahibi var. Herkes bunu dinlemiş. Gazetelere yazanlar da oldu. Bu vatandaş birden neden sustu? Neden konuşmuyor? Belediyeden her şey için haber yapanlar, çıkıp belediyenin en üst kademesinden, en alt kademesine kadar açıklama yapanlar neden çıkıp bir şey söylemedi? Firmanın sahibinin hesaplarıyla, ismi bu olaylara karışan kişilerin hesapları inceleneğini düşünüyorum. Devletimiz bunun peşini bırakmayacaktır.

HANGİ FATMA BAŞKANA İNANACAĞIZ?

Gölkaypark’ta da büyük zarar var. Pandemi döneminde kiracı çıkarıldı, zarar edildi. Kiracının malzemeleri alındı, onlar kullanılmaz hale geldi. Bakımsız bırakıldı. 23 Milyon TL verdik, şu an da hala Gölkaypark yapılıyor. Orada 23 Milyonluk malzeme var mı? Bence yok. Biz işletecektik demişti Fatma başkan. Şimdi de ihaleye çıkacağız diyorlar. Hangi Fatma başkana inancağız.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber