İzmit Belediyesi’nde bütçe tartışması: Reklam bütçesi afet bütçesinin üzerinde

İzmit Belediye Meclisi Ekim Ayı oturumu 2. birleşimi bugün İzmit Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlendi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yönettiği mecliste 2025 yılı bütçesi görüşüldü. 2024 yılında 2 milyar 24 milyon TL olan bütçe 2025 yılı için 3 milyar 425 milyon TL’ye çıkarıldı.

ÜNLÜ: BİRÇOK ESNAF İCRA SÜRECİNDE

AK Partili meclis üyesi Hayrettin Ünlü yaptığı konuşmada bütçeyi eleştirdi. Ünlü, “Biz çok iyi biliyoruz ki, belediye borçlarını göstermekten kaçıyorlar. İzmit esnafı belediye ile artık eskisi gibi çalışmak istemiyor. Esnaf belediyeden alacaklarını tahsil edemiyor. Birçok esnaf ise icra sürecinde. 2024 yılı bütçesi ise %115 oranında gerçekleşti. Ancak belediye araç alımlarında bile zorlanıyor.

“BÜTÇE GERÇEKÇİ DEĞİL”

Bütçeye şöyle bir baktım. Burası deprem bölgesi. Afet işleri müdürlüğü bütçesine baktım. Neredeyse Afet İşleri Müdürlüğü bütçesi binde 2. Basın Yayın bütçesinden çok aşağıda. İzmit Belediyesinde reklam bütçesi afet bütçesinin çok üzerinde. Bu bütçeyi gerçekçi bulmuyoruz. Bundan dolayı 2025 bütçesinde çekimse kalıyoruz” dedi.

GENÇTÜRK: BÜYÜKŞEHİR’İN BÜTÇESİNE BAKMAK GEREKİYOR

CHP’li Nazım Gençtürk ise konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi: “Faiz sebep enflasyon sonuç diyen biz değiliz. Bazı ödeme aksaklıklarını plan bütçe sorunuymuş gibi algı yaratmak kaçak dövüşmektir. AFAD depremle ilgili bütçeyi tekelleştirme eğilimi var. Belediyeler risk ve deprem anında AFAD’a elindekileri devrediyor. Afet yönetim bütçesinin çok olduğunu düşünüyorsanız Kocaeli Büyükşehir bütçesine bakmak gerekiyor.”

ÜNLÜ: KAÇAK GÜREŞMİYORUZ

Gençtürk’e cevap veren Ünlü, “Biz kaçak güreşmiyoruz, mizanın saklanmasından şikâyetçiyiz. Belediye borçlarının tam olarak ne kadar olduğunun açıklanması gerekiyor. AK Parti döneminde kentsel dönüşümle ilgili önemli adımlar atıldı” ifade etti.

İzmit Belediyesi Ekim Ayı Meclisi Toplantısı Mehmet Nazım Gençtürk
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber