İzmit Belediyesine Sakarya’dan müdür geliyor

İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü için önemli gelişme. Yeni müdür halk oyunlarıyla ilgileniyor ve Sakarya Üniversitesinden geldi…

İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü için önemli bir iddia var. Bilindiği üzere İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın onayıyla geçtiğimiz hafta İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 1 başkan yardımcısı, 2 siyasi başkan yardımcısı, 5 müdür ve 4 belediye çalışanı hakkında soruşturma izni vermişti.

29 EKİM’DE İSTİFA ETTİ İDDİASI

O isimlerden biri de Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Ceren Öker Cömert’ti. Cömert’in durumuyla ilgili ortada farklı iddialar var. Bir iddiaya göre Cömert, 29 Ekim tarihinde istifa etmiş ancak Başkan Hürriyet, yeni bir isim bulana kadar Cömert’in görevine devam etmesini istediği şeklindeydi. Bir diğer iddiaya göre Hürriyet Cömert’i görevden aldı.

HALK OYUNLARI İL TEMSİLCİSİ

Ancak bugün yeni bir gelişme yaşandı. İddiaya göre Başkan Hürriyet, aradığı müdürü Sakarya Üniversitesinde buldu. Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde görev yapan, bir dönem Kocaeli Halk Oyunları İl Temsilciliği görevini de yürüten Ufuk Aktürk getirildi.

GÜZEL İŞLER YAPTILAR

Konuyla ilgili Başkan Hürriyet sosyal medya hesabından açıklama yaparak şunları söyledi:

“İzmit Belediyesi Kültür Müdürlüğümüzde stratejik değişiklik: Uzmanlık Alanına Dönüş Yapan Ceren Öker Cömert'in Yerine Ufuk Aktürk Getirildi. Ceren hanım burada Kültür Müdürlüğü görevini sürdürüyordu. Müdürlük personeli olarak hep birlikte çok da güzel işler yaptılar. Özellikle kendi öz gücümüzle ürettiğimiz dönemler hep zordu. Dolayısıyla bu zorlukların altından Ceren hanımın da liderliğinde kalktılar.

GÖREVDEN ALMA AÇIKLAMASI

Dün basında bu konuda görevden alma gibi ilgisiz, alakasız haberler de çıktı. Kesinlikle öyle bir durum yok. Biz 6 aydır bir arayış içerisindeydik. Ceren hanımın yerine Kültür Müdürlüğüne vekâlet edebilecek bir çalışma arkadaşı bulduğumuzda görev değişimi gerçekleştirecektik. Ufuk bey gibi değerli bir çalışma arkadaşımızla karşılıklı karar kıldık. Ben kendisinin çok başarılı olacağına inanıyorum. Ufuk beye ve Ceren hanıma yeni görevlerinde başarılar diliyorum.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber