Kazan’dan soru bombardımanı!

İzmit Belediyesi Meclis Toplantısında MHP’li Meclis Üyesi İlker Kazan Başkanlık divanına 10 soru önergesi sundu.

İzmit Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı bugün İzmit Belediye Binasında bulunan meclis toplantı salonunda yapıldı.16 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantsına Başkan Vekili Çetin Sarıca Başkanlık yaptı. Meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülmesi öncesi Başkanlık divanına soru önergeleri sunuldu. MHP’li Meclis Üyesi İlker Kazan deyim yerindeyse divanı soru önergesi bombardımanına tutuldu. Kazan 12 soru önergesi divana sundu. Önergelere yazılı olarka cevap verilecek.

“KAPIDA YATAN ALACAKLILAR”

Belediyenin araç kiralama işlemleri ile ilgili sorulan soru önergesinde şu ifadeler kullanıldı; “Araç kiralama ihalesini alan Tuncay Seyehat firması ihaleyi kaç araçla ,kaç liraya kazandı? Araç kiralama ihalesi Tuncay seyahat aldığında neden iptal edildi? Araç kiralayan firma tazminat davası açtımı? Açtıysa nekadar tazminat kazandı? Ve iptal nedeniyle belediye kasasından nekadar ödeme yapıldı? Tekrardan ihaleyi alan firma hangi firmadır? Son ihaleyi alan firma kaç aracı kaçliradan almıştır? İhaleyi alan firma Tuncay seyahatten kiralayıp belediyemizemi vermiştir? Araç kiralama ihaleleri neden canlı yayınlanmıyor diğer ihaleler gibi? Aldığımız bilgiye göre anlaşma iptal edilmiş ve araçları firma geri almıştır.Bu doğrumudur?doğru ise neden ve kim tarafından iptal edilmiştir? Son ihaleyi alan firma yetkilisinin belediyemizde sabahlara kadar durduğu sinkaflı Kelimeler kullandığı gazetelerden öğrendik.Bu doğrumudur?Doğru ise polise şikayette bulunulmuşmudur?Bulunulmadı ise neden bulunulmamıştır?

SOKAK HAYVANLARINI SORDULAR

Sokak hayvanları ile ilgili sorulan soru önergesinde şu ifadelere yer verildli; “Belediyemiz sorumluluk alanlarında bulunan sokak hayvanları hakkında mahallelerden Sürekli şikayetler gelmektedir. Sokak yaşayan can dostlarımız ı için günlük kaç adet kısırlaştırma yapılmaktadır? Mahallelerdeki can dostlarımızda uyuz vakaları varmıdır? Var ise tedavileri yapılıyormudur? Günden güne artan sayılarla sokaklarımızda küpesiz hayvanlar görmekteyiz nedenleri nelerdir? Yaklaşan kış mevsimi nedeniyle sokaktaki can dostlarımız için ne gibi çalışmalarınız vardır? Günlük can dostlarımız için kaç adet ihbar gelmektedir?Kaçtanesine cevap verebiliyoruz? Sokakta çoğalan can dostlarımız için barınma sorunları için belediyemizin bir çalışması varmıdır?”

HANGİ ARSALAR SATILDI?

Belediyeye satış yetkisi verilen araziler ile ilgili ise şu sorular soruldu; “Tarafınıza arsa satışı için vermiş olduğumuz yetki ile Hangi arsalar satışa çıkmıştır? Hangi arsa kaç liraya satılmıştır? Hangi arsalar borçlarınıza karşı mansup yapılmıştır? Mansup yapılan arsalar hangi borca karşı ve hangi firmaya mansup yapılmıştır? Mansup yapılan arsalar meclisten hangi nedenle satılması için yetki alınmıştır?”

VAPUR ANITI!

Üsküdar Vapur Kazası anıtı talebini bir kez daha dillendren Meclis Üyeler; “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ölümcül sivil deniz kazası olan Üsküdar Vapur kazası sonrası her yıl anma programı yapılmakta fakat herhangi bir anıt yapımı olmamıştır.Bu kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımız adına bir anıt yapılmasını talep ediyoruz diye 2021 yılında önerge vermiştim tarafınızdan yaparız bilgisi almıştım. Yukarıda belirtilen talebimiz için yapmış olduğunuz çalışmaların en kısa sürede yazılı olarak Belediye Meclisini ve İZMİT halkını bilgilendirmenizi önemle rica ederim.”

DÜNDEN BUGÜNE İZMİT

Dünden bugüne İzmit köşesini soran meclis üyeleri; “İzmit Belediyemizin Halil Vehbi Yenice Başkanımızı zamanında ilçemize kazandırılan ilçemizin Dünden Bugüne izmit adlı minyatürleri yapımından günümüze kadar zaman aşımından dolayı aşınmış olup İzmit’imize yakışmayan bir görüntü oluşturmaktadır.Diye önerge vermiştim. Konu hakkında 02.02.2021 günlü meclisimizde yapacağınızı belirttiniz 2 yıl 9 ay olacak olan verdiğiniz sözü yerine getirmediniz. Sadece kaldırdınız. Çalışma yapılmadı neden yapılmamıştır? Çalışma yapmayı düşünüyormusunuz? Anket yapıldı kazanıldığı ve resimlerin seçildiği söylendi 2 yıl 9 aydır neden takılmadı?” diye sordu.

EYT ÖDEMELERİ

EYT ödemesi ile ilgili ise; “Belediyemizin eyt kapsamında emekli olanların ödemeleri. Kredi kullanıldığı basından öğrenilmiştir. Hangi bankaya hangi tarihte müracaat edilmiş? Hangi tarihte banka tarafından dönüş sağlanmıştır? Nekadarlık kredi kullanılmıştır? Nekadarlık emekli ödemesi yapılmıştır? Daha nekadarlık ödememiz kalmıştır?” soruları soruldu.

KAÇ BİLBORD YAPILDI?

Bir başka soru önergesinde ise, “İzmit’imizin belediyesine seçildiğiniz günden bu yana Ne kadarlık ve kaçtane billbord yapılmıştır? Nekadarlık ve kaç adet vatandaşlara mesaj atılmıştır? Mesaj atılan vatandaşların hepsi izmittemi ikamet etmektedir? Mesajlar ve bilbordların ödemeleri belediyemiz tarafındanmı yapılmaktadır? Yukarıda belirtilen sorulara Başkanlığınızca kısa süre içersinde yazılı yanıt vererek Belediye Meclisini ve İzmit halkını bilgilendirmenizi önemle arz ve rica ederim” diye sordu.

LEYLA HANIM FİLMİ NEREDE?

İzmit Belediyesi tarafından çekilen Leyla Hanım filmi ile ilgili ise şu sorular sorulu; “İzmit’imizin eski belediye başkanı için tarafınızdan hayatının yapılan filmi Flim çekilmişmidir? Nekadara hangi firma tarafından çekilmiştir? Ödemesi yapılmışmıdır? Yapılmadıysa neden yapılmamıştır? Ödül aldığı söylenmiştir,hangi ödüller alınmıştır? Flim nerede,hangi tarihte yayınlanıp ödül almıştır? İzmitliler olarak nerede,nasıl ve nezaman izleyebiliriz?”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber