Kılıçdaroğlu’na Lütfü Türkkan soruldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın paylaşımı soruldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Habertürk’te yayınlanan “Nedir? Ne değildir?” programına konuk oluyor. Hala devam eden canlı yayında Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na İyi Parti ile yerel seçimde ittifak olup olmayacağı soruldu. Ayrıca programın sunucusu Mehmet Akif Yılmaz, İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın paylaşımını sordu.

TÜRKKAN NE DEMİŞTİ?

Türkkan paylaşımında, “İyi Parti’nin yerel seçimlerde CHP ile tekrar ittifak yapması; bir kaç belediyenin alınmasına vesile olabilir, o belediyelerde görev alacak arkadaşları da mutlu edebilir. Ancak partinin bundan böyle müstakil olarak büyümesine çok büyük zarar verir. Bu da; ben ve benim gibi bu partiyi iktidar yapmak için yola koyulanların hiç arzu etmediği bir durumdur” demişti.

EVET, OLABİLİR

Kılıçdaroğlu’nun Lütfü Türkkan’ın paylaşımıyla ilgili soruya cevabı ise şu şekilde oldu:
“Evet, olabilir. Dünyanın sonu değil ki. Yerel seçimlerde halk ittifakı kendisi yapar. Kim en iyi belediye başkanıysa gider oyunu ona verir.

YEREL SEÇİMLERİ KAZANACAĞIZ

Uşak’ta yapıyorsunuz mesela, Uşaklı bilmiyor mu kimi seçeceğini? İzmir’de veya Rize’de yapacağınız yerel seçimlerde belediye başkan adayını herkes tanır. Metropollerde olmayabilir. Karamanlı bilir ama. Kim bu işi daha iyi yapar bilir. O dinamiklere göre hareket edeceğiz. Biz yerel seçimleri kazanacağız. Hiç endişe etmiyoruz.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber