Kocaeli Büyükşehir Meclisi’nde 36 milyonluk kamu zararı iddiası! Tahir Büyükakın: Derhal istifa ederim

Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclisinde konuşan CHP’li meclis üyesi Mehmet Ümit Küçükkaya, Körfez Mahallesi’nde satışı yapılan arazinin 36 milyon TL’lik kamu zararına neden olduğunu iddia etti. İddia üzerine konuşan Büyükakın, “Derhal istifa ederim. Ben onurlu bir insanım” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclisi bugün Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde Tahir Büyükakın başkanlığında gerçekleşti. 133 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı mecliste söz alan CHP’li meclis üyesi Mehmet Ümit Küçükkaya, Körfez Mahallesi’nde satışı yapılan 478 Ada 73 No’lu parselin ticari alandan çevrilip satışının yapıldığını ifade ederek 36 milyonluk kamu zararına neden olduğunu iddia etti.

KÜÇÜKKAYA: 36 MİLYON BUHAR OLDU

Küçükkaya yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “350 metre mesafede 425 metrekarelik araziyi 8 milyon 150 bin TL’ye oranlarsak 43 milyon oluyor değeri. Buradaki kamu kaybı 36 milyon TL. İhaleye katılmak isteyen vatandaşlara neden zorluk çıkardınız? 35 bin 522 metrekare eski hal arazisine komşu olan bu arazide bu kentin tüm vatandaşlarına hizmet verecek bir projeniz yok muydu? Siz 36 milyon liranın buhar olmasını doğru buluyor musunuz?”

BÜYÜKAKIN: UMARIM ÖZÜR DİLERSİNİZ

CHP’li meclis üyesi Mehmet Ümit Küçükkaya’ya sinirlenen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Uzunca bir süredir bu arazinin peşkeş çekildiği iddia ediliyor. Emin olun böyle bir şey olursa derhal istifa ederim. Ben onurlu bir insanım. Bir dakika bu koltukta oturmazdım. Umarım doğru ortaya çıkınca siz de özür dilersiniz. Orası ticari alan değildi. Orası parktı. Parkı sosyal tesis alanına çevrildi demek iftiradır. Ben belediyenin 1 kuruşunu kimseye vermem” dedi.

Tahir Büyükakın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Leyla Atakan Kültür Merkezi
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber