Kocaeli Üniversitesinde uzmandı, Karamürsel’e aday adayı oluyor

Kocaeli Üniversitesinde Mali Hizmetler Uzmanı olarak görev yapan Sadi Özbağ, AK Parti’den Karamürsel Belediye Başkan aday adayı oluyor.

Yerel seçimler öncesinde siyaset, aday adaylıkları gelişmeleriyle ısınıyor. AK Parti’de Karamürsel Belediye Başkan aday adaylığı için Karamürsel İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Sait Mete’nin ardından bir isim daha aday adayı olmaya hazırlanıyor.

İSTİFA ETTİ

Uzun yıllar kamuda hizmet vermiş deneyimli bir isim olarak, 31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan yerel seçimler için Karamürsel'de AK Parti'den Belediye Başkanlığı aday adaylığına resmi başvuru yapmak amacıyla 17 yıldır Kocaeli Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'nda sürdürdüğü Mali Hizmetler Uzmanlığı görevinden istifa etti.

AÇIKLADI

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Sadi Özbağ, “Değerli arkadaşlarım, önümüzdeki yerel seçimlerde Karamürsel Belediye Başkanlığı aday adaylığı için kamudaki görevimden ayrılmış bulunmaktayım. 17 Kasım 2023 Cuma günü saat 16:00’da, AK Parti Karamürsel İlçe Başkanlığı’na başvuruda bulunacağım inşaallah. Desteğinizi görmekten onur duyarım. Dua eder dua beklerim” ifadelerine yer verdi.

SADİ ÖZBAĞ KİMDİR?

Sadi Özbağ ilçemizin sevilen marangoz esnaflarından Karapınarlı merhum Hacı Muzaffer Özbağ ve merhume Nurten Özbağ’ın oğulları olarak 1975 yılında Karamürsel’de doğdu. İlköğrenimi Karamürsel Atatürk İlkokulu’nda tamamladıktan sonra orta ve lise öğrenimine Karamürsel İmam Hatip Lisesi’nde devam etti. 1994-1998 yılları arasında Kırıkkale Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Yüksek lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Politikası Ana Bilim Dalında tamamlayan Özbağ, savunma harcamaları ve savunma sanayindeki yerlileştirme çalışmalarının cari denge üzerindeki etkileri üzerine araştırmalar yapmış ve bu konuda tez yazarak mezun olmuştur.

2006 YILINDA KOÜ'DE GÖREVE BAŞLADI

1998 yılından beri Kamu Sektöründe önemli görevlerde bulunan Özbağ memuriyet hayatına Ankara'da Maliye Bakanlığında başladı. 2002 yılında Karamürsel Mal Müdürlüğü'ne atanmasının ardından 2004 yılında Maliye Bakanlığının düzenlediği sınavı kazanarak Gölcük Mal Müdürlüğü'ne geçiş yaptı. 2006 yılında yine Maliye Bakanlığının açmış olduğu Mali Hizmetler Uzmanlığı sınavını kazanarak Kocaeli Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına Mali Hizmetler Uzmanı olarak atandı.

17 YILDIR HİZMET VERİYOR

17 yıldır Kocaeli Üniversitesinde hizmet vermeye devam eden Özbağ, 2015 yılından beri de Türkiye'nin en önemli ve en büyük örgütlü güçlerinden biri olan Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim Bir Sen 2 No’lu Şube yönetiminde aktif olarak görev yapmaktadır. Hâlihazırda Eğitim Bir-Sen Şube Sekreterliği (Başkan Vekilliği) görevini sürdüren Özbağ, Sivil Toplum Kuruluşlarında da etkin olarak görev almaktadır. Kocaeli Öğrenim Gençliğine Yardım Derneğinde Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunmuş olan Özbağ halen Denetim Kurulu Üyesi olarak gençlerle ilgili proje ve faaliyetlere destek vermektedir. Spora da her zaman ilgi duyduğunu belirten Özbağ, lise yıllarında okul voleybol takımında ve Karamürsel Barbaros Spor Kulübünde amatör olarak futbol oynamıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Sadi Özbağ'ın eşi Prof.Dr Gönül Kaya Özbağ, Kocaeli Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Ana Bilim Dalı ve Bölüm Başkanlığını yürütmektedir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber