Kocaeli'de operasyon: 54 kişi yakalandı!

Türkiye genelinde bin 500'den fazla kişiyi mağdur ettiği öne sürülen suç şebekesine yönelik Kocaeli dahil 9 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 76 şüpheliden 54'ü tutuklandı

Türkiye genelinde 1,500'den fazla kişiyi mağdur ettiği öne sürülen suç şebekesine yönelik olarak Nevşehir merkezli düzenlenen büyük çaplı operasyonda, 19 ilde eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi.

54 KİŞİ YAKALANDI

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir vatandaşın şikayeti üzerine harekete geçti. Yapılan araştırmalarda, yurt dışına kayıtlı bir telefon numarasından gönderilen mesajlarla, mağdurların Google Haritalar uygulamasında belirtilen şirketlere yorum yapmaları ve puan vermeleri sağlanıyordu. Görevlerini yerine getiren kişilere küçük ödemeler yapılarak güven oluşturuluyor, daha yüksek ödemeler için ise 'VIP gruba' geçiş parası talep ediliyordu.

GENİŞ ÇAPLI ARAMA

Şebekenin topladığı paraları izini kaybettirmek için farklı hesaplara ve ardından kripto para hesaplarına aktardığı belirlendi. Bu paraların, son aşamada ise hiç kimseye ait olmayan soğuk cüzdanlarda toplandığı ve nakde dönüştürüldüğü tespit edildi.

OPERASYON VE GÖZALTILAR

Ekipler, çete liderinin Diyarbakır'da berberlik yaptığını belirleyince operasyon için düğmeye bastı. 16 ay süren teknik ve fiziki takip sonrasında, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve nitelikli dolandırıcılık' suçlarından Diyarbakır başta olmak üzere İstanbul, Adana, Karabük, Antalya, Muğla, Çorum, Ankara, Yalova, Kocaeli, Şırnak, Kırklareli, Batman, Samsun, Mersin, Hatay, Ordu, İzmir ve Van illerinde toplam 95 adrese baskın yapıldı. Yapılan operasyon sonucunda 92 şüpheliden 76'sı yakalanarak gözaltına alındı.

SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan şüpheliler, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Bu süreçte 54 şüpheli tutuklanırken, 7 şüpheli savcılıktan serbest bırakıldı. Ayrıca 15 şahıs mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kocaeli Nevşehir Emniyet Müdürlüğü tutuklu
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber