Meral Akşener bu anketle Özgür Özel'e karşı el mi yükseltiyor?

31 Mart 2024 yerel seçimlerine ilerleyen Türkiye’de İYİ Parti’nin tek başına seçime gireceğini açıklaması sonrasında İYİ Parti ile CHP’nin çok sayıda il ve ilçeyi AK Parti MHP kanadına kaybedeceği iddia edildi.

Yerel seçimlere az bir zaman kala partiler temaslarını sürdürürken, cevabı en çok merak edilen sorulardan birisi İYİ Parti ile CHP arasında yaşanması muhtemel iş birliği durumuydu ancak İYİ Parti’nin GİK kararı sonrasında parti, tek başına seçime gireceğini açıklamıştı.

İYİ Parti’nin bu kararı, siyasetin sıcak gündeminde tartışılırken, Gazeteci Aytunç Erkin Sözcü’deki köşesinde dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Erkin, işbirliğinin olması ve olmaması üzerine il il yaptırdığı değerlendirmeyi okuyucularıyla paylaştı.

ÜÇOK HARİTA HAZIRLADI

Aytunç Erkin, GİK toplantısı öncesi Başkanlık Divanı üyelerinden Ahmet Zeki Üçok’un “Üçok ‘il il’ iki harita hazırladı” başlıklı yazısında kazanılan il ve ilçeler, kazanılabilecek il ve ilçeler, CHP’nin kaybedeceği il ve ilçeler, CHP’nin tek başına kazanabileceği iller; yerel seçim olası senaryoları, İYİ Parti ve CHP ittifakı olmadan Türkiye haritası, İYİ Parti ve CHP ittifakı yapılarak Türkiye haritası, görüş/değerlendirmelerine yer verdi.

İTTİFAKSIZ GİRİLİRSE CHP 4 İLDE KAZANIYOR

Sunumda ilk haritada, CHP-İYİ Parti ittifakı olmadan seçime girilirse ne olur? a yanıt verildiğinde İYİ Parti bir ilçede, CHP dört il ve 131 ilçede, AK Parti-MHP ittifakı 67 il 762 ilçede, HEDEP de 10 il 80 ilçede belediye başkanlığı kazanıyor.

İTTİFAK OLURSA 25 İLDE KAZANIYORLAR

Sunumda ikinci haritada, CHP-İYİ Parti ittifakı yapılarak seçime girilirse ne olur?” a yanıt verildiğinde ise İYİ Parti yedi il, 55-85 ilçede, CHP 18 il 189 ilçede, AK Parti-MHP 46 il 620 ilçede, HEDEP 10 il 80 ilçede belediye başkanlığı kazanıyor. Toplamda CHP-İYİ Parti 25 il ve 260’a yakın ilçede ipi göğüslüyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber